середа, 22 листопада 2017 18:12

ГПУ і Нацполіція спільно з мером Києва підготували найбільшу антикорупційну операцію, - експерт

ГПУ і Нацполіція спільно з мером Києва підготували найбільшу антикорупційну операцію, - експерт

Київ на чолі з мером Віталієм Кличком сьогодні демонструє реальну боротьбу з корупцією серед чиновників. Це підтверджують недавні обшуки в офісах комунальних підприємств "Київавтодор" і "Київзеленбуд", а також пішли за ними арешти столичних чиновників. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт Володимир Макаровський.

Він зазначив, що при бюджетному фінансуванні завжди присутня корупційна складова, підкресливши, що Київавтодор і Київзеленбуд до останнього часу були "розсадниками корупційної зарази в Києві".

"Чому залишалися, а не залишаються? Тому що вчора, 21 листопада, на двох цих підприємствах, підвідомчих КМДА, співробітниками ГПУ і Нацполіціі були проведені обшуки, в результаті яких було затримано п'ятьох осіб ", - написав Володимир Макаровський.

За словами експерта, у цьому конкретному випадку дуже цікава і показова позиція мера Києва Віталія Кличка.

"З огляду на українську політичну традицію, цілком логічно було б припустити, що Віталій Кличко просто проігнорує цю ситуацію або, того гірше, почне спростовувати небезпідставні звинувачення. Адже це може вплинути на рейтинги, так як зазначені підприємства підпорядковані КМДА. Однак, немає. І навіть більше!"- зазначив політолог.

Макарівський підкреслив, що протягом 8 останніх місяців столичний мер координував роботу антикорупційного управління КМДА, а також надавав максимальну взаємодію правоохоронних органів.

"Це дало можливість повноцінно зібрати доказову базу і провести фіксацію злочинної діяльності посадових осіб. Така позиція Віталія Кличка як людини, відповідального за тримільйонне місто, викликає повагу і, я б сказав, захоплення", - підкреслив політичний експерт.

При цьому Володимир Макарівський додав, що в Україні прийнято затримувати і показово карати "стрілочників", а не реальних натхненників і організаторів злочинних схем.

"І навіть при цьому "риба", якщо говорити словами генпрокурора, з гачка вічно зривається. Згадати хоча б главу УКРІНФОРМ Романа Насирова, якого затримали за розкрадання мільярдів, а через кілька днів відпустили на свободу з чистою совістю", - нагадав політтехнолог.

На думку Макарівського, незважаючи на всі декларації уряду, реальна боротьба з корупцією відчувається тільки в столиці України.

"З часів Майдану керівництво країни постійно говорить про боротьбу з корупцією, але реальні результати поки видно тільки в Києві. Так, в столиці ще досить нечистих на руку чиновників, які сприймають своє крісло виключно як інструмент особистого збагачення. Однак сумний досвід зірвавшихся чинуш з "Київзеленбуду" та "Київавтодору" буде хорошим уроком для решти чиновницької братії і грізним нагадуванням про те, що наступного разу можуть прийти і за ними", - переконаний експерт.

У вівторок, 21 листопада, в комунальній корпорації "Київавтодор" та комунальному об'єднанні "Київзеленбуд" пройшли обшуки в рамках виробництва за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 191, - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. У результаті правоохоронці затримали 5 столичних чиновників.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ і Нацполіція спільно з мером Києва підготували найбільшу антикорупційну операцію, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути