вівторок, 26 листопада 2019 14:56

Геращенко вимагає заборонити купівлю і оренду української землі росіянами

Геращенко вимагає заборонити купівлю і оренду української землі росіянами
Фракція "ЄС" виступає за повну заборону можливої купівлі землі "громадянам РФ чи юридичним особам, хоч якось афільованим з РФ". Фото: Апсотроф

Співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко повідомила, що депутати підготували комплексні поправки до закону про ринок землі, на прийнятті яких наполягатимуть.

Про це вона 26 листопада написала у Facebook.

"В ці дні у фракції "Європейська Солідарність" йде серйозна і непроста дискусія по закону про ринок землі. Як і обіцяли, ми підготували комплексі поправки, на прийнятті яких наполягатимемо. Принципові речі - жорстке обмеження концентрації в одні руки (ні про які сотні і навіть десятки тисяч гектарів не може бути й мови), захист родючості землі, визначення мінімальної ціни, захист фермера", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що їхня фракція виступає за повну заборону можливої купівлі землі "громадянам РФ чи юридичним особам, хоч якось афільованим з РФ".

"Я взагалі вважаю, що така заборона має бути зафіксована в законі спеціальною нормою. Росія повинна відповісти і бути покарана за війну на Донбасі і крадіжку Криму. Я не знаю, що в голові нинішньої влади й коли вони збираються миритися, панять і прастіть, забути наших загиблих і поранених, зняти з РФ і згадку про країну - агресора і знову завести пісню про мир, дружбу, частушку, балалайку, вони нам газ, а ми їм землю. Тому вважаю, що заборона купівлі і навіть оренди сільськогосподарської землі підприємствам з російським капіталом чи громадянством має бути жорстко зафіксована в законі", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко під час виступу з трибуни Верховної Ради зауважила, що законопроект, що пропонує президентська фракція "Слуга народу" про ринок землі, не відповідає інтересам українського суспільства і в такому вигляді не може бути ухвалений.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко вимагає заборонити купівлю і оренду української землі росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути