Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2018 16:04

Феномен аграріїв: позапарламентська партія вийшла у лідери на виборах в ОТГ

Феномен аграріїв: позапарламентська партія вийшла у лідери на виборах в ОТГ
Голова "Аграрної партії" Юрій Крутько. Фото: agroparty.org.ua

"Аграрна партія України" стала першою і єдиною позапарламентською політичною партією, яка одержала перемогу у виборах в об'єднаних територіальних громадах, які пройшли 23 грудня – повідомляє офіційний сайт політичної сили.

Найбільшу підтримку "Аграрна партія" отримала у Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській та Черкаській областях,що дозволило політичній силі посісти третє місце по Україні за загальною кількістю переможців.

Всього у виборчих округах від "Аграрної партії" було висунуто близько 1000 кандидатів на посади сільських, селищних та міських голів й депутатів місцевих рад.

У боротьбі за право захищати інтереси громадян на місцях кандидати-аграрії залишили позаду таких парламентських важковаговиків, як Радикальна партія Олега Ляшка, "Опозиційний блок", "Народний фронт", "Самопоміч" тощо.

Однак, у політичній силі не вважають такий результат неочікуваним.

За словами голови аграріїв Юрія Крутька, "Аграрна партія" є головним захисником інтересів мешканців сільської місцевості, адже активно підтримує децентралізацію, розвиток малого та середнього сільськогосподарського підприємництва, і загалом – відродження українського села. Тому на виборах в ОТГ "Аграрна партія" останні три роки впевнено входить в трійку лідерів поруч з такими політичними силами, як "БПП" і "Батьківщина".

"Сьогодні в суспільстві є запит на відродження українського села. Згідно з результатами соціологічного дослідження, яке проводилося влітку, 60% українських громадян воліють підтримки і розвитку сільської місцевості. Без сумнівів, в "Аграрній партії" достатньо досвідчених і фахових менеджерів, які працювали, працюють і будуть працювати на благо своїх громад", - так прокоментував перемогу голова "Аграрної партії" Юрій Крутько.

У партії не заперечили, що мають великі політичні амбіції: на високу підтримку виборців розраховують і під час парламентських виборів у 2019 році.

Зараз ви читаєте новину «Феномен аграріїв: позапарламентська партія вийшла у лідери на виборах в ОТГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути