понеділок, 23 жовтня 2017 07:00

Два найбагатших регіони Італії проголосували за розширення своєї автономії

Два найбагатших регіони Італії проголосували за розширення своєї автономії
Регіони Італії голосують за незалежність. Фото: РІА Новини

Жителі двох регіонів на півночі Італії на референдумах у неділю, 22 жовтня, переважною більшістю голосів висловилися за розширення автономії

Згідно з попередніми результатами, за це проголосували понад 90% учасників плебісциту в Ломбардії і Венето, передає Depo.ua з посиланням на DW.

При цьому в Ломбардії явка становила близько 40%, у Венето - близько 60%. При явці 50% голосування вважається таким, що відбулося.

Ломбардія з регіональним центром в Мілані і Венето з центром у Венеції - два найбільш економічно успішних і багатих регіони країни. Їхня частка у ВВП Італії становить 30% при тому, що в них живуть 15 з 60 мільйонів жителів країни. У минулому році Ломбардія перевела до Риму податків на €54 млрд більше, ніж отримала коштів від центрального уряду. Чистий внесок Венето становив €15,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Каталонії зважився на рішучий крок

Плебісцити в Ломбардії і Венето на відміну від референдуму в іспанській Каталонії відбулися легально за погодженням з урядом у Римі. Результати голосувань не мають обов'язкового характеру для центрального уряду.

Зараз ви читаєте новину «Два найбагатших регіони Італії проголосували за розширення своєї автономії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути