понеділок, 06 липня 2020 12:23

Долю "нових облич" Зеленського показали в інфографіці

Торік у квітні Володимир Зеленський, будучи кандидатом у президенти, представляв команду - "нові обличчя".

Відтоді, як Зеленський став президентом, дехто з його команди змінив уже кілька посад, а роль деяких закінчилася на етапі передвиборчої кампанії, повідомляє портал "Слово і Діло"

Наприклад, Олександр Данилюк у команді Зеленського відповідав за економіку, фінансову й банківську політику. Однак робота з президентом у нього не пішла. Наприкінці травня 2019-го він став секретарем Ради національної безпеки і оборони, а у вересні пішов у відставку. Одна з причин - погані стосунки з тодішнім керівником Офіса президента Андрієм Богданом. Зеленський сказав, що амбіції Данилюка були вищі – він хотів стати прем'єр-міністром.

Анонсували, що Іван Апаршин відповідатиме за безпеку й оборону. Багато хто очікував, що він очолить Міністерство оборони, проте Апаршин став керівником директорату з питань національної безпеки й оборони Офіса президента.

 

Вилетів із команди президента Руслан Рябошапка. Спочатку він став одним із заступників керівника ОП, потім недовго був генеральним прокурором (серпень-березень).

"Руслан – хороший фахівець, але не показав результату", – сказав Зеленський. На токшоу Рябошапка розповідав, як у команді Зеленського боротимуться з корупцією. Один із пунктів виконали – Верховна Рада ухвалила закон про заохочення для тих, хто повідомить про корупційний злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з рейтингом Зеленського

Ще одна представниця команди Зеленського Ірина Венедіктова була народним депутатом у фракції "Слуга народу", виконувачкою обов'язків директора Державного бюро розслідувань, а потім змінила Рябошапку на посаді генпрокурора. Те, про що говорила Венедіктова під час передвиборчої кампанії Зеленського - про реформи в судовій системі – зараз не в її компетенції.

Сергій Бабак, який у команді відповідає за освіту й науку, зараз очолює у парламенті профільний комітет. Зеленський розповідав, що неодноразово пропонував йому стати міністром освіти, але той відмовлявся. Обіцянки Бабака були такі: оновити освітню й наукову інфраструктуру, інвестувати в освітній простір, повернути престиж професії педагога.

Не отримав жодної посади радник команди Зеленського з питань медицини Євген Комаровський.

21 квітня 2019 року українці обрали Володимира Зеленського президентом. Що він обіцяв на виборах, можна прочитати ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Долю "нових облич" Зеленського показали в інфографіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути