субота, 31 березня 2018 19:48

Дипломатичний бойкот Кремля: Росія не очікувала такого масштабу

Дипломатичний бойкот Кремля: Росія не очікувала такого масштабу
Росія зараз веде себе гірше, ніж під час холодної війни

Російська Федерація не очікувала, що так багато держав долучаться до з вислання російських дипломатів на підтримку Великобританії.

Про це сказала політолог-міжнародник Ганна Шелест в ефірі "112 Україна".

"Достатньо очевидно, наскільки російська Федерація заганяє себе в дипломатичний вакуум. Вони не очікували, що інші країни приєднаються до Великобританії. Очікувано приєдналися США, які нещодавно висилали набагато більшу кількість дипломатів. Але приєднання країн від Австралії до невеличких Балканських держав, на які РФ намагається впливати, для Москви стало дуже неочікуваним. І це дуже показово щодо позиції та готовності у першу чергу європейських країн називати речі своїми іменами і виступати консолідованою позицією", - зазначила Шелест.

За її словами, зараз ситуація гірша, ніж під час холодної війни минулого століття.

"Те, що відбувається сьогодні, гірше за холодну війну. Тоді були певні домовленості, які працювали, були норми міжнародного права, які поважали обидві супердержави. Сьогодні бачимо, що Російська Федерація руйнує базові принципи міжнародного права", - зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із МЗС пролунала категорична заява щодо дружби з Росією

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися майже 30 країн. Найбільше дипломатів вислали США - 60. Україна відправила додому 13 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Дипломатичний бойкот Кремля: Росія не очікувала такого масштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути