вівторок, 18 лютого 2020 14:47

Держава повинна формувати стратегічні плани відповідно до Цілей сталого розвитку ООН - Тарута

Держава повинна формувати стратегічні плани відповідно до Цілей сталого розвитку ООН - Тарута
Народний депутат Сергій Тарута пропонує провести парламентські слухання про засади державної політики сталого розвитку України. Цю ідею підтримав Комітет ВР з питань економічного розвитку

Державна політика України має формуватися у відповідності до Цілей сталого розвитку ООН.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Тарута під час засідання Комітету ВР з питань економічного розвитку.

На засіданні за ініціативи Тарути розглядали питання про проведення у Верховній Раді парламентських слухань про засади державної політики сталого розвитку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава не має права урізати в правах пенсіонерів на окупованих територіях - Тарута

"У відповідності до Цілей сталого розвитку ООН затверджено національні стратегії таких країн, як Катар, Канада, Швеція, Індія, Австралія, Молдова. Я спеціально навожу приклади країн різного рівня розвитку з різних континентів, щоб підкреслити важливість цього питання. Щорічно країни, об'єднані ідеєю досягнення Цілей сталого розвитку, аналізують результати своїх політик і коригують їх. Україна, яка підтримала Цілі сталого розвитку, також щорічно долучається до складання звіту щодо досягнення Цілей сталого розвитку, але жодного разу не розробляла державної політики у відповідності до цих Цілей. Тому потрібно її сформувати", - зауважив Тарута.

За підсумками обговорення, Комітет ВР з питань економічного розвитку підтримав проєкт постанови Верховної Ради про проведення 3 червня 2020 року парламентських слухань на тему: "Про засади державної політики сталого розвитку України".

У січні за ініціативи народного депутата Сергія Тарути, у Комітеті ВР з питань економічного розвитку розпочала роботу експертна група "Україна-2030". Основне завдання якої – напрацювати проєкт Закону "Основи сталого розвитку України". Цей Закон має стати фінальним комплексним документом Концепції сталого розвитку України до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «Держава повинна формувати стратегічні плани відповідно до Цілей сталого розвитку ООН - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути