пʼятниця, 07 лютого 2020 17:13

Держава не має права урізати в правах пенсіонерів на окупованих територіях - Тарута

Держава не має права урізати в правах пенсіонерів на окупованих територіях - Тарута
Нардеп Сергій Тарута: "Аргументи влади, що в держави немає коштів на виплату пенсій, неприйнятні". Фото: Цензор.НЕТ

Громадяни України, які заробили пенсію від держави, повинні отримувати її, незалежно від того, де проживають.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Тарута, коментуючи у кулуарах Верховної Ради підсумки голосування за проєкт закону щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян.

"Цей проєкт, на жаль, не набрав потрібних 226 голосів і викликав розкол навіть у монобільшості. Бо це питання є маркером ставлення депутатів до проблем Донбасу. І, звісно, воно чутливе для українських пенсіонерів, які вимушені залишитися на непідконтрольних територіях. Чому навіть злочинці, які відбувають покарання, мають право на пенсію, а громадяни, яких держава не змогла захистити від окупації, фактично урізаються у законних правах? Це несправедливо, негуманно, і недалекоглядно з позицій реінтеграції цих людей у загальноукраїнський суспільній простір", - зауважив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп "засвітив" у Раді аксесуар вартістю 2 пенсії

Депутат вважає неприйнятними аргументи влади, що у держави немає коштів на виплату пенсій.

"Кошти - є, але вони, як і при попередній владі, знову розчиняються у корупційних схемах на митниці, у податковій, у захмарних преміях державних чиновників та неефективному управлінні економікою", - зауважив Тарута.

За його словами. питання компенсації пенсій громадянам на окупованих територіях все рівно доведеться вирішувати. Якщо, звісно, нова влада справді зацікавлена у реінтеграції Донбасу.

5 лютого Верховна Рада голосувала за прийняття за основу проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян (№2083). Проект набрав 155 голосів, 87 з яких – голоси депутатів фракції "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Держава не має права урізати в правах пенсіонерів на окупованих територіях - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути