середа, 14 грудня 2011 13:16

Чорнобильці прийшли до Азарова з плакатами та коміксами
14

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні, 14 грудня, близько 100 "чорнобильців" та представників всеукраїнської організації "Вперед!" проводили мітинг біля стін Кабінету міністрів України.

Представники організації "Вперед!" пояснили свою присутність на мітингу "чорнобильців" тим, що вони учасники ліквідації аварії на ЧАЕС звернулися до керівництва "Вперед!" з проханням про підтримку.

Близько присутніх чергував один загін спецпідрозділу "Беркут" і 40 міліціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганські чорнобильці з лікарні погрожують новими протестами

Організації "Вперед!" заявили, що правоохоронці перешкодили встановленню сцени біля будівлі Кабміну: вони повернули в автобус апаратуру, пояснивши, що це буде заважати громадському порядку. За даними організації, їм дозволили встановити сцену для виступів у Маріїнському парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 чорнобильців не витримали сухе голодування та поїхали додому

Нагадаємо, що сьогодні, 14 грудня - День вшанування чорнобильців-ліквідаторів. Тим часом акції протестів чорнобильців по всій країні проходять вже протягом місяця. Чорнобильці вимагають повернути їм соціальні виплати. У деяких містах, зокрема у Києві і Донецьку, мітингувальники вдавалися до більш радикального способу протестування - вони оголошували голодування.

У свою чергу, президент Віктор Янукович у своєму привітання з приводу Дня вшанування чорнобильців-ліквідаторів наобіцяв ліквідаторам підвищити пенсійні виплати, реконструювати та переобладнати спеціалізовані лікарень для постраждалих із забезпеченням їх безкоштовними медикаментами та посиленим харчуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наметове містечко чорнобильців у Донецьку прибрали за ніч

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Основна частина робіт з ліквідації наслідків аварії була виконана в 1986—87 роках, в них взяли участь приблизно 240 000 осіб. Загальна кількість ліквідаторів за всі роки приблизно 600 000 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці прийшли до Азарова з плакатами та коміксами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути