понеділок, 12 грудня 2011 13:07

Луганські чорнобильці з лікарні погрожують новими протестами

Луганські чорнобильці з лікарні погрожують новими протестами

Чорнобильці, які майже півтора тижня голодували у Маріїнському парку напроти Кабміну, потрапили до лікарні. Зараз вони лежать на стаціонарі у лікарнях Луганщини. На лікування їх поклали одразу після повернення з Києва.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав ліквідатор Микола Костєв, який першим оголосив голодування у Маріїнському парку.

"Я зараз знаходжуся у реанімації міста Первомайська. У мене інсульт. Також у лікарні Первомайська знаходиться сім чорнобильців з тих, що голодували. Їх поклали до лікарні одразу після того, як ми приїхали додому. У них переохолодження, гіпертонія", - розказав він по телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 чорнобильців не витримали сухе голодування та поїхали додому

Ніхто з місцевої адміністрації не приходив до чорнобильців з пропозицією допомоги, розказали ліквідатори.

"Ми всі, хто був в Києві, лежимо в лікарні Первомайська. Знаємо, що в Донецьку, начебто з чорнобильцями домовилися. Але до нас ніхто не приходив, нічого не пропонував. Я офіційно не голодував, але теж в лікарні. Ще навіть не знаю, що там лікарі у діагнозі понаписували. Зараз іду на консультацію в невропатологію", - сказав чорнобилець Олександр Гудований.

Припиняти боротьбу за свої права чорнобильці не збираються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція не змогла відхреститися від загибелі чорнобильця у Донецьку

"Тиждень голодував, десь в районі сьомого числа мені в Маріїнський викликали "швидку". Після огляду відправили додому - лікар сказав, що продовжувати голодування не можна. Як тільки повернувся додому - поклали до реанімації. У мене ішемічна хвороба серця, лікарі кажуть, голодування дало ускладнення. Зараз третій день перебуваю у неврологічному відділенні лисичанської лікарні. Нерви у нас у всіх не в порядку. Ніхто з місцевої адміністрації не приходив. Нас цей Азаров по-крупному образив. Я з протестами не закінчив - буду продовжувати боротися з ними, як тільки випишуть. Як - поки не можу сказати", - наголосив ліквідатор Олександр Смаглов.

Зараз ви читаєте новину «Луганські чорнобильці з лікарні погрожують новими протестами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути