вівторок, 06 грудня 2011 16:44

Міліція не змогла відхреститися від загибелі чорнобильця у Донецьку

Міліція не змогла відхреститися від загибелі чорнобильця у Донецьку

Міліція не надала переконливих доказів того, що смерть учасника акції протесту чорнобильців Геннадія Конопльова у Донецьку не стала наслідком дій правоохоронців.

Про це заявив член робочої групи при МВС з розслідування смерті чорнобильця Михайло Каменєв, повідомляє "Українська правда".

У свою чергу, голова робочої групи Володимир Чемерис повідомив, що при розтині тіла Конопльова жодних ознак насильницької смерті не виявлено.

"Однак ми переконані, що існує причинно-наслідковий зв'язок між смертю чорнобильця і ??демонтажем намету протестувальників", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку продовжують голодування 22 чорнобильця

Головною причиною цього інциденту, на думку робочої групи, є те, що міліція не попередила належним чином чорнобильців про демонтаж намету, що і призвело до смерті Конопльова.

За висновком робочої групи, полковник міліції Седнєв не мав права звертатися до мера Донецька з проханням через суд заборонити всі мирні зібрання на території міста. Крім того, дії представників влади 27 листопада на акції протесту чорнобильців не були виконанням рішення суду про заборону мирного зібрання, отже - незаконними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючі чорнобильці перекрили рух центром Донецька

"Будь-які заяви представників органів влади з виконання МНС або МВС рішень суду є помилковими", - йдеться у висновках робочої групи.

За словами Чемериса, звіт робочої групи є дійсним, оскільки його підписали голова та секретар. Робота групи була завершена 2 грудня. Чемерис передав висновки робочої групи прес-секретарю МВС Володимиру Поліщуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров шкодує, що помер Конопльов, і хоче розібратись

Нагадаємо, 27 листопада в Донецьку під час розгону наметового містечка загинув інвалід-чорнобилець Геннадій Конопльов.

Зараз ви читаєте новину «Міліція не змогла відхреститися від загибелі чорнобильця у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути