пʼятниця, 09 грудня 2011 11:23

Чорнобильці у Маріїнському парку припинили голодування

Чорнобильці у Маріїнському парку припинили голодування

Чорнобильці, які голодують у Маріїнському парку біля Кабінету Міністрів, сьогодні вирішили припинити голодування.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Безстрокова акція протесту чорнобильців продовжується. За словами чорнобильців, сьогодні вони ухвалили рішення припинити голодування, оскільки продовжувати його не дозволяє стан здоров'я.

Щодо тих 12 голодувальників, які вчора поїхали додому, мітингувальники розповіли, що на них чинили тиск.

"Дружинам чорнобильців із Лисичанська, Луганська, Полтави дзвонить адміністрація, міліція, погрожують зняти групи інвалідності, мовляв, якщо голодуєте, то у вас здоров'я багато", - розповів один із чорнобильців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ганьба владі!" - чорнобильці оголосили сухе голодування

Інший мітингувальників розповів: "Вчора приїхав, як я зрозумів, заступник мера Лисичанська та голова "Союзу Чорнобиль" з міста Лисичанська. Поговорили з хлопцями. Про що вони так розмовляли - я не знаю. Не знаю і те, що їм там пообіцяли. Хлопці плакали - не хотіли їхати".

"Думаю, що ця політика іде з тих кабінетів, - показує чорнобилець на будівлю Кабміна. - Тобто, дзвонять мерам міст і говорять: "Друг, якщо ти хочеш працювати на цій посаді, то приїдь і забери своїх людей. Так воно і відбувається. Ніхто б сам не поїхав - хлопці голодували тиждень, так все кинули і поїхали? Не вірю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Львів — Прип'ять, ми ще живі" - У Львові виступили проти "хамської влади"

За словами мітингувальників, акції протесту будуть продовжуватися.

"З Луганська мають під'їхати п'ять осіб, а також шість осіб з Кузнецовська, Рівненської області. Акція буде продовжуватися доти, доки влада не зрозуміє, правильне рішення і іпоки вони не перестануть обкрадати Україну. Ще раз хочу наголосити, що ми тут воюємо за всі 16 категорій громадян, яким не виплачують їхні гроші", - наголосив ліквідатор Олег Романов.

Мітингувальник розповіли, що ініціатор голодування Микола Костєв наразі перебуває у лікарні. У нього виявили запалення легень, тому він збирається їхати додому для стаціонарного лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімом чорнобильцям під Кабміном викликали "швидку"

Зараз у Маріїнському парку приблизно 20 чорнобильців. За 50 метрів від них стоїть автобус з міліцією та міліційський УАЗ з відеокамерою. За чорнобильцями наглядають 8 міліціонерів та троє людей у штатському з рацією.

Мітингувальники повісили на дерево табличку з написом: "Увага! Радіоактивні безправні істоти!".

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці у Маріїнському парку припинили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути