вівторок, 06 грудня 2011 13:28

"Львів — Прип'ять, ми ще живі" - У Львові виступили проти "хамської влади"
12

Близько 200 чоловік зібралося сьогодні біля Львівської обласної ради на підтримку чорнобильців, які голодують у Києві та Донецьку. Акцію організував Комітет опору диктатурі, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Кожного дня ми вмикаємо телевізор і бачимо, як хтось виходить на вулиці, - заявив координатор Комітету Андрій Лисик. - Вчора це були студенти і афганці, сьогодні - чорнобильці. Очевидно, що владі треба, аби ми протестували окремо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці запевняють, що не їдять фаст-фуди під час голодування

Більшість учасників пікету тримали партійні прапори "Нашої України", Конгресу українських націоналістів, "Свободи", Народного руху України. Також прийшло кілька десятків чорнобильців з саморобними плакатами "Ні змінам чорнобильського закону", "Львів — Прип'ять, ми ще живі".

Пікетувальники скандували "Банду геть!" і "Ганьба!". Було встановлено символічний намет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильців під Кабміном будуть причащати

"В останні роки багато чорнобильців брали участь в акціях непокори, - відзначив ліквідатор аварії на ЧАЕС Анатолій Бугай. - Ми зробили висновок — влада не хоче говорити з нами, поводить себе відверто по-хамськи. Тому це боротьба не тільки чорнобильців. Це протест усіх верств населення. Просто чорнобильці більш згуртовані за інших. Жодних політичних вимог ми не висуваємо, у нас тільки соціальні вимоги".

Акція тривала півтори години.

Зараз ви читаєте новину «"Львів — Прип'ять, ми ще живі" - У Львові виступили проти "хамської влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути