понеділок, 12 грудня 2011 17:07

На місці наметового містечка чорнобильців уже висадили ялинки
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Місцева влада в Донецьку розпорядилася у рекордні терміни очистити територію, на якій ще вчора перебував наметовий табір протестувальників. За кілька годин біля обласного управління Пенсійного фонду не залишилося і натяку на масовий протест, який тривав з 14 листопада.

Сьогодні вранці до 6 голодувальників, які провели ніч на руїнах наметового містечка, приєдналися близько ста осіб групи підтримки. Пройшов мітинг, на якому звучали різкі висловлювання на адресу лідерів акції. Раніше 11 грудня ініціативна група чорнобильців домовилися з губернатором Андрієм Шишацьким про припинення протестних дій. Глава ОДА запевнив, що на матеріальну допомогою 120 учасникам протесту будуть виділені близько 1 мільйона гривень з місцевих бюджетів.

"А поки ми мітингували, з вантажівок висадився десант з 40 працівників комунальних служб. Їх охороняли два десятки міліціонерів. Вони погасили вогнище й почали садити ялинки, так щоб нам більше ніде було ставити намети", - розповів учасник акції Петро Балаклеєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кто был герой, стал дурак" - донецькі чорнобильці про ліквідацію аварії 1986-го

Чорнобильський лідер Микола Гончаров пояснив, що згорнути акцію його змусило занепокоєння про стан голодуючих, яких нікому було замінити.

"Для продовження акції у нас не залишилося фізичних ресурсів. Хтось по третьому колу голодував, а хтось підтримував нас вдома, сидячи біля телевізора. Ми фізично не могли продовжувати - нікому було змінити виснажених людей. Мене обзивають іудою, але особисто мені нічого не обіцяно. З 7,5 тисяч чорнобильців Донецької області до вечора 11 грудня залишалися тільки 23 людини, готових продовжувати голодування. Але в цьому випадку могли бути нові людські жертви. Я не міг це взяти на свою совість", - сказав по телефону Гончаров.

Зараз ви читаєте новину «На місці наметового містечка чорнобильців уже висадили ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути