середа, 14 грудня 2011 11:24

Янукович наобіцяв чорнобильцям "золоті гори"

Янукович наобіцяв чорнобильцям "золоті гори"

Президент Віктор Янукович закликав українців пом'янути всіх загиблих під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а також вклонитись їхній світлій пам'яті та героїчному подвигу.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це йдеться у зверненні Януковича з нагоди Дня вшанування чорнобильців-ліквідаторів.

"Ризикуючи своїм життям, ліквідатори самовіддано боролися з наслідками найбільшої в історії техногенної катастрофи... Історія становлення нашої держави нерозривно пов'язана з Чорнобилем. Попри суттєві досягнення в подоланні згубних наслідків трагедії у нас досі залишається чимало невирішених проблем", - наголосив Янукович.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Донецьку знесли наметове містечко, підкупивши чорнобильців

На його думку, далеко не все зроблено для того, щоб ліквідатори наслідків катастрофи нині мали гідне життя і умови для охорони здоров'я.

"Будемо докладати усіх зусиль для виправлення ситуації", - пообіцяв президент.

Він відзначив активну діяльність громадських організацій учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і запевнив, що із розумінням ставиться до їхніх вимог.

"Закликаю до подальшого відкритого діалогу з урядом України. У цій важливій справі маємо бути взаємовідповідальними", - сказав Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін оточили чорнобильці та активісти руху "Вперед!"

За його словами, з наступного року будуть значно підвищені пенсійні виплати інвалідам-ліквідаторам, протягом року буде реалізована програма реконструкції та переобладнання спеціалізованих лікарень для постраждалих із забезпеченням їх безкоштовними медикаментами та посиленим харчуванням.

"Від імені українського народу висловлюю вам вдячність за мужність і самопожертву, виявлені у тяжкий для нашої землі час. Щиро зичу усім вам доброго здоров'я, довгих та щасливих років життя, здійснення мрій і сподівань", - резюмував глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наобіцяв чорнобильцям "золоті гори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути