субота, 20 жовтня 2012 10:15

Через слабких кандидатів опозиції, ПР отримала шанси на перемогу там, де ніколи їх не мала - політолог

Через слабких кандидатів опозиції, ПР отримала шанси на перемогу там, де ніколи їх не мала - політолог
Тарас Березовець. Фото: obozrevatel.com

На опозиційних округах Київщині Партія регіонів отримала шанси на перемогу через слабких кандидатів від Об'єднаної опозиції.

Про це розповів директор компанії персонального та стратегічного консалтингу "Berta Communications" Тарас Березовець.

"Оскільки ці округи дуже опозиційні, там обирають кандидата або від "Батьківщини", або від УДАРу.. Майже в усіх округах за рідкісним виключенням опозиція намагатиметься принаймні позмагатися, - наголосив експерт. - Водночас, той факт, що Київщина - це вотчина опозиції вже не працює. Ця ситуація почала змінюватися після місцевих виборів, коли багато в чому виборці почали відмовлятися підтримувати опозицінерів, тому зараз ситуація почала змінюватися і "регіонали" отримали шанс, де його ніколи не мали".

Це пояснюється, у першу чергу, тим, що опозиція, по-перше, виставила непрохідні кандидатури.

"Замість того, щоби пішли туди великі фігури від опозиції, вони поставили своїх помічників. Фактично жодного "бютівського" кандидата сильним назвати не можу. Це рівень якихось референтів, кого завгодно. У них там навіть рівень відомості на округах був менше 50%. А чому не пішли більш впливові фігури — це питання. Там навіть хтось підозрює, що була змова між владою і опозицією, що просто обмінялися, щоби віддали округи в обмін на те, щоб не чіпали їхні бізнеси. Це взагалі така ситуація по Київській області", - переконаний Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли разом, вся ПР вже сиділа б на валізах у Борисполі" - експерт

Водночас, політолог зазначив, що після узгодження кандидатів між Об'єднаною опозицією та УДАРом ситуація в області сильно не змінилася. "Перетікання голосів від "Батьківщини" до УДАРу не є однозначним. Якщо "бютівський" електорат взагалі УДАРу не дуже довіряють, і перетікання там буде в межах половини, то "ударівці" взагалі можуть навіть за "регіоналів" голосувати. Там взаємне перетікання залежить, по-перше, від кандидатів, а по-друге, там іде певне розпорошення голосів. В кращому випадку тільки половина голосів може перетікти від одних кандидатів до інших", - пояснив політолог.

Загалом в Київській області 9 округів. Якщо раніше на 90-му окрузі фаворитами були самовисуванець Іван Шилов та самовисуванець, нардеп-"бютівець" Віталій Чудновський, то зараз залишився тільки другий, оскільки Шилов знявся з виборчих перегонів. "Чудновський активно проводять кампанії в стилі "Батьківщини", каже, що "я один із останніх, хто був біля Тимошенко, розповсюджує фотографії з Юлією Володимирівною", - розповів Березовець.

Змінилася ситуація і на 94-му окрузі. Якщо раніше за перше місце змагалися Тетяна Засуха від ПР, та самовисуванець, депутат-"регіонал" в облраді Сергій Мазепа, та зараз залишилася тільки Засуха, яка має найбільші шанси в окрузі на перемогу, оскільки Мазепа також знявся з перегонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман впевнена, що вибори будуть успішними для ПР, якщо не буде фальсифікацій

За прогнозами Березовця, на 91-му окрузі найбільше шансів у "ударівця" Руслана Сольвара. На 92-му за перемогу змагаються Сергій Кацуба від ПР та самовисуванець Дмитро Філіпчук. На 93-му - Олександр Онищенко від ПР та нардеп-"бютівець" Уляна Мостіпан. На 95-му - нардеп-"регіонал" Петро Мельник та самовисуванець Дмитро Войцех. На 96-му окрузі лідирує Ярослав Москаленко від ПР. На 97-му - Сергій Федоренко від ПР та Павло Різаненко від УДАРу. На 98-му — самовисуванець Олег Бойко, "ударівець" Кирило Поліщук, самовисуванець Олександр Мостіпан.

Зараз ви читаєте новину «Через слабких кандидатів опозиції, ПР отримала шанси на перемогу там, де ніколи їх не мала - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути