Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 14:49

"У Запорізькій області інтриг немає - однозначними фаворитами є кандидати від ПР" - експерт

"У Запорізькій області інтриг немає - однозначними фаворитами є кандидати від ПР" - експерт
"Регіонам" фальсифікувати не вигідно, у них і так рейтинг високий"

По Запорізькій області інтриг щодо кандидатів немає — однозначними лідерами є кандидати від Партії регіонів. Про це розповів обласний координатор громадського руху "ОПОРА" на парламентських виборах 2012 Дмитро Арабаджиєв.

"Фаворитом майже у всіх округах звісно є Партія регіонів. Виключення становлять 82-й округ з центром у місті Пологи. Там непогані шанси має кандидат від УДАРу - Вадим Кривохатько, на якого заведено дві кримінальні справи. Віталій Кличко, який був тут 5 жовтня наголошував на тому, що буде відстоювати свого кандидата, проводив мітинг на його захист. Та на сьогоднішній день Кривохатько знаходиться в розшуку", - наголосив він.

Також за словами Арабаджиєва, цікавим є 74-ий округ у місто Запоріжжі. Там непогані шанси мають два кандидати - нардеп-"комуніст" Олексій Бабурін та депутат від ПР Ярослав Сухий.

"А по іншим округам я інтриги не бачу", - підкреслив він.

Експерт також додав, що на 78-му окрузі (центр — м. Бердянськ) головним претендентом на перемогу є кандидат від народної партії, голова бюджетного комітету Валерій Баранов, але де-факто він іде від Партії регіонів. На цьому окрузі представників ПР взагалі немає.

"За неофіційної інформацією, там відбувся певний розкол у лавах ПР: частина "регіоналів" підтримує кандидата самовисуванця Олександра Понамарьова. А частина — Валерія Баранова. Він користується підтримкою обласної організації партії. А місцеві "регіонали" частково підтримують саме Понамарьова. Але, якщо говорити про його шанси, то він має непоганий рейтинг по самому місті Бердянськ, а от по району, який охоплює округ, підтримки він не має", - пояснив Арабаджиєв.

Таку ситуацію можна пояснити тим, за словами експерта, що опозиційні політичні сили не змогли висунути по області гідних кандидатів, які б могли створити хоч якусь конкуренцію "регіоналам".

"Опозиція і УДАР не змогли висунути гідних кандидатів для того, щоб відбулося справжнє протистояння і справжня конкуренція, - підкреслив експерт.

Він додав, що наврядчи варто очікувати в області і серйозних порушень під час голосування та підрахунку голосів.: "Я думаю, що "Регіони" самі зацікавлені, бо у них непогані шанси і рейтинг, і не в їх інтересах займатися порушеннями".

Загалом у Запорізькій області 9 округів. Відповідно, фаворити по 74-му - Олексій Бабурін, Ярослав Сухий; 75-му - Сергій Кальцев, депутат облради від ПР; 76му - Євген Карташов, ПР, екс-мер Запоріжжя; 77-му - Вячеслав Богуслаєв, нардеп-"регіонал"; 78му - Валерій Баранов та Олександр Пономарьов; 79-му - Володимир Бандуров, ПР, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі; 80-му - Євген Балицький, ПР; 81-му - Артем Пшонка, ПР, нардеп-"регіонал", син Генпрокурора; 82-му - Вадим Кривохатько та Олександр Дудка (ПР, заступник голови ОДА).

Зараз ви читаєте новину «"У Запорізькій області інтриг немає - однозначними фаворитами є кандидати від ПР" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути