четвер, 18 жовтня 2012 06:00

У списку УДАРу знайшли російських націоналістів

У штабі партії "УДАР Віталія Кличка" в останні тижні панує ейфорія, пов'язана з позитивною динамікою рейтингу цієї політсили. Про це пише інтернет-видання "Главком". Журналісти вирішили вивчити список кандидатів від УДАРу, місця з 30-го по 40-е, які у випадку успіху цієї партії стануть прохідними.

Першу тридцятку зі списку партії вже ретельно проаналізували в пресі. Інтернет-видання "Українська правда" відзначала, що деякі люди з цього списку фактично підтвердили наявність позалаштункових зв'язків Віталія Кличка з так званим газовим лобі — групою "РосУкрЕнерго", до якої входять мільярдер Дмитро Фірташ, глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін і перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

— Щонайменше двоє осіб зі списку Кличка напряму читаються як креатура цієї групи. Восьмий номер УДАРу — Наталія Агафонова — найкраща подруга Юлії Льовочкіної під час і після навчання на юридичному факультеті університету Шевченка. 15-й номер списку — Сергій Куніцин, президент футбольного клубу "Таврія", що фактично належить Фірташу. Крім того, Куніцин, як мер Красноперекопська, фактично зробив депутатом 1998-го Валерія Хорошковського, коли той обрався за цим виборчим округом, — пише видання.

Деякі кандидати від УДАРу мають спільний бізнес із представниками групи Фірташа — Льовочкіна або товаришують з їхніми родинами, стверджують у виданні.

— Лояльність групи Фірташа до Кличка проявляється і в різних інших історіях — як то покази фільму про боксера на телеканалі "Інтер". Це не кажучи про дозвілля, яке часом Кличко проводить із Хорошковським в одному зі спортивних клубів Київської області, — інформує "Українська правда".

Четвертий десяток списку УДАРу виявився не менш цікавим. Зокрема, як пише "Главком", у ньому є представники іншого великого українського олігарха Віктора Пінчука — зятя екс-президента Леоніда Кучми. А також російські націоналісти з Криму.

31-й номер у списку УДАРу — Ольга Белькова, яка працює менеджером товариства "Істван". "Главком" називає цю кампанію близькою до Пінчука, а Ольгу Белькову — подругою дружини Пінчука, Олени. Белькова з 2006-го по 2010 рік працювала менеджером міжнародних проектів Фонду Пінчука — про це вказано й на її персональній сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

— Примітно, що ще одна працівниця товариства "Істван" — директор департаменту зі зв'язків із держорганами Лариса Мельничук, отримала 65-те місце в списку Партії регіонів, — зазначають журналісти "Главкому".

39-й номер списку УДАРу — Михайло Фабрін, голова Херсонського обласного осередку цієї політичної сили. За даними "Главкому", він багато років працював на різних посадах у Криму, а із 2007-го до 2008 року очолював ялтинську міліцію.

"До останнього часу пан Фабрін був пов'язаний із партією "Русское единство", за списком якої балотувався до парламенту Криму на місцевих виборах 2010 року", — пише "Главком".

"Русское единство" — українофобська партія. Парадокс у тому, що, голосуючи за УДАР, виборці Західної України проштовхуватимуть у Раду російського націоналіста.

Зараз ви читаєте новину «У списку УДАРу знайшли російських націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути