середа, 17 жовтня 2012 14:26

Щоб опозиція могла призначити свого прем'єра, треба спочатку отримати більшість в Раді - політолог

Щоб опозиція могла призначити свого прем'єра, треба спочатку отримати більшість в Раді - політолог
Олексій Гарань. Фото: obozrevatel.com

Треба дочекатися кінця виборів, щоб прогнозувати подальші дії опозиціїї.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олексій Гарань.

"Тут насправді дуже складна ситуація. Кандудатуру прем'єр - міністра вносить в Раду президент. Відправить прем'єра у відставку можна, але я б дочекався кінця виборів, щоб зрозуміти загальний контекст ситуації. Не маючи 226 голосів, опозиція не зможе відправити прем'єр - міністра у відставку. Спочатку треба набрати їх, а потім виходити із тих можливостей, які є", - сказав політолог, коментуючи вчорашню заяву мітингу в Сумах голови ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк про те, що після перемоги демократичних сил на парламентських виборах Сергій Соболєв стане прем'єр-міністром України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція і "Свобода" підпишуть угоду про створення коліції

За його словами, щоб звільнити Тимошенко потрібні рішення суддів та президента.

"Треба виходити з реалій нинішньої ситуації. Можливо, дійсно, щоб звільнити Тимошенко недостатньо парламентських рішень. Для цього потрібні рішення суддів, рішення президента. Звільнення Тимошенко може бути результатом тиску, складовою якого є прагнення забезпечити собі парламентську більшість. Думаю, що в даному випадку треба говорити просто про те, що може відбутися, і за яких умов опозиція може взяти більшість. Зараз очевидно, що опозиція ще зберігає можливість виграти за партійними списками Я маю на увазі сумарно Об'єднана опозиція. Кличко, "Свобода". Питання полягає в тому, що буде в мажоритарних округах. Чи вдасться тут подолати адміністративний ресурс. Тому формування більшості можливе. Я би дочекався закінчення виборів з тим, щоб визначитися і щоб можна було прогнозувати подальші дії опозиції, - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть знизити рейтинг УДАРу, говорючи про співпрацю з ним - експерт

Нагадаємо, у вівторок ввечері на мітингу в Сумах глава ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що після перемоги демократичних сил на парламентських виборах Сергій Соболєв стане прем'єр-міністром України. Нардеп-"бютівець" наразі є тіньовим прем'єром опозиційного уряду.

Зараз ви читаєте новину «Щоб опозиція могла призначити свого прем'єра, треба спочатку отримати більшість в Раді - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути