середа, 17 жовтня 2012 11:28

"Регіонали" хочуть знизити рейтинг УДАРу, говорючи про співпрацю з ним - експерт

"Регіонали" хочуть знизити рейтинг УДАРу, говорючи про співпрацю з ним - експерт
Сергій Таран: "Батьківщині" і УДАРу варто було б разом пояснити узгодження кандидатів. Фото: www.newsmarket.com.ua

Заяви про імовірну співпрацю УДАРу з Партією регіонів у наступному парламенті грають на зниження рейтингу партії Віталія Кличка.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи заяву "регіонала" Георгія Смітюха щодо того, що Партія регіонів може створити більшість у новому парламенті з КПУ та УДАРом.

"Партія регіонів таким чином робить УДАРу ведмежу послугу і намагається понизити його рейтинг. Такі заяви означатимуть одне — кількість людей, які голосують за УДАР, зменшуватимуться порівняно з опозицією. Тому звичайно, такі заяви мають наслідком не так підтримку УДАРу, скільки пониження його рейтингу", - підкреслив експерт.

Таран пояснив, що такі заяву "регіоналів" грають на підсилення тієї тези, що УДАР - це те, проект Банкової, покликаний розбити лави опозиції.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи варто УДАРу зараз підписувати угоду з "Батьківщиною", Таран наголосив, що все залежатиме від того, як планує Кличко проводити останні тижні передвиборної кампанії. "У тому разі, якщо зараз УДАР в останні тижні кампанії зробить активний ривок на схід, то тоді, я думаю, що прогноз по коаліції рано робити. Тому що таким чином у УДАРу з'явиться можливість підібрати голоси тих виборців, які є на сході, але яким не подобається опозиція", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція ускладнила собі шлях – Кличко про узгодження кандидатів

Він додав: "А от якщо УДАР не буде цього робити, не піде на схід і південь, а просто залишиться пасивним, то тоді, звичайно, те, що УДАР не захоче підписувати домовленості про коаліцію викличе запитання: "чому". Відповідно, постануть ці самі підозри, про Кличка як "регіональницький" проект".

Таран також додав, що зараз Об'єднаній опозиції та УДАРу варто було зробити спільну прес-конференцію, на якій пояснити узгодження кандидатів по деяких округах. "Найлогічніше у цій ситуації потрібно було зробити спільний захід, який би пояснював, чому кандидати від УДАРу і кандидати від об'єднаної опозиції зняли кандидатури на користь один одного по окремих мажоритарних округах, - пояснив експерт. -Люди ж об'єдналися не заради того, щоби відобразити результати соціологічних досліджень, вони ж об'єднується заради якихось смислів. А ці смисли якраз і не було донесено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАРу" і "Батьківщині" потрібно було домовлятись раніше — Карасьов

Нагадаємо, що раніше УДАР та Об'єднана опозиція узгодили деяких кандидатів по мажориатрним округам. Крім того, "Батьківщина" запропонувала УДАРу підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть знизити рейтинг УДАРу, говорючи про співпрацю з ним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути