Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 17:21

Вінницька, Луганська та Чернівецька області лідирують за кількістю порушень правил агітації

Вінницька, Луганська та Чернівецька області лідирують за кількістю порушень правил агітації
Фото: police.gov.ua

Виборчі округи № 13, 14, 16 та 17 лідирують на Вінниччині за кількістю порушень правил агітації під час виборчих перегонів.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції регіональний координатор Громадської Мережі ОПОРА Олег Левченко.

На 13 виборчому округу основна боротьба точиться між Миколою Катеринчуком, який балотується від "Батьківщини", Василем Чернієм від "Народної партії", комуністом Юрієм Гайдаєвим та самовисуванцем Петром Юрчишиним. В окрузі №14 за проходження до Верховної Ради змагаються самовисуванці Василь Жеребнюк, Василь Онопенко і комуністка Лідія Закусилова. У 16 окрузі лідерами є Оксана Калетник, Олег Лантух, які ідуть шляхом самовисування та Юрій Македон від "Батьківщини". В окрузі №17 основна боротьба точиться між самовисуванцями Миколою Кучером та Григорієм Заболотним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець": "Влада кинула всі свої ресурси на мажоритарну кампанію"

"У згаданих округах іде найзапекліша боротьба серед кандидатів, - зазначає Левченко. - Щоб здобути собі додаткові відсотки перед днем виборів, вони не гребують будь-якими засобами, виливаючи одне на одно купу бруду. Зафіксовані випадки використання чорного піару, розміщення агітації у заборонених місцях, пошкодження білбордів із портретом одного із кандидатів, непрямий підкуп виборців через роздавання продуктових пайків".

"Також на Вінниччині зафіксовані випадки використання для агітації дітей. "Це останні повідомлення на сьогоднішній день, - каже Левченко. - За повідомленням нашого довготермінового спостерігача, у місті Бар дітям 10-13 років для катання на площі міста безкоштовно надаються роликові ковзани. Проте, щоб покататися на роликах, діти мають одягти футболку з символікою та ім'ям кандидата Віктора Жеребнюка. Даний факт суперечить п.7 ст.2 Закону України "Про вибори народних депутатів України", згідно з якою брати участь у передвиборній агітації можуть брати громадяни України, які мають право голосу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не підписав угоду з Обєднаною опозицією, бо думає про своє президентство - експерт

Вінниччина також опинилася у трійці областей-лідерів за кількістю зафіксованих порушень разом із Луганською та Чернівецькою областями. Дані про порушення надходять від спостерігачів громадської організації, які присутні у кожному виборчому окрузі. Із таких повідомлень громадська організація формує мапу порушень. На інтерактивній карті України на своєму сайті www.oporaua.org позначають фіксовані порушення на округах. Повідомити про порушення може кожна людина, зателефонувавши за номером гарячої лінії 0 800 505 180. Інформацію перевірить спостерігач від громадської організації. Дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні. Із мобільного — згідно тарифу оператора.

"Наше завдання — не зловити когось за руку, а показати вибори, які вони є насправді, - каже Левченко. - І найголовніше — дати можливість долучитися до процесу спостереження кожній людині. Ми хочемо досягнути демократичного виборчого процесу. Сьогодні до нас надходить по 80-100 дзвінків щодня. Думаю, в подальшому їх буде більше".

Зараз ви читаєте новину «Вінницька, Луганська та Чернівецька області лідирують за кількістю порушень правил агітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути