субота, 30 жовтня 2021 15:26

Це узурпація влади - Жебрівський про РНБО

Це узурпація влади - Жебрівський про РНБО
Фото: Тарас Подолян

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов виступає за жорстку президентську республіку. Це можливо лише за однієї умови: коли паралельно формується система противаг і стримувань. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив президент "Українського бойового братерства", колишній голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Як противаги узурпації мають бути дієві інститути: незалежні судова й законодавча гілки влади. Є модель Сполучених Штатів Америки, коли щодва роки змінюється третина складу Конгресу й Сенату. У нас п'ять років законодавчого органу - забагато. Бо настрої суспільства вже змінилися після останніх парламентських виборів", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жлоби призначили себе елітою і хочуть закріпити диктатуру" - Павло Жебрівський

За його словами, те, що пропонує секретар РНБО - узурпація влади.

"А далі - диктатура. В Україні це буде клоунська диктатура. По факту вже її маємо, хочуть закріпити де-юре. Зараз керують державою жлоби, які призначили себе елітою. Поки ж ми маємо секретарку Зеленського Єрмака (Андрій Єрмак – голова Офісу президента. – Gazeta.ua), який фактично виконує роль прем'єр-міністра. І маємо порожні аватарки в Кабміні на чолі зі Шмигалем. Вони просто освячують документи своїми підписами. Особисто віддані Зеленському, прогнозовані. Як бонус мають можливість заробити. Пристойна людина не піде під такі умови", - наголосив Жебрівський.

У вересні під час поїздки в США президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні неможливий авторитарний режим, сильне громадянське суспільство цього не допустить.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов на початку тижня сказав, що Україна має бути жорсткою президентською республікою. Мовляв, тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо.

Зараз ви читаєте новину «Це узурпація влади - Жебрівський про РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути