понеділок, 12 березня 2007 13:04

БЮТ і "Наша Україна" вимагають звільнити Цушка і Медведька

Фракції БЮТ і "Наша Україна" вимагають звільнення з займаних посад міністра внутрішніх справ Василя Цушка та генпрокурора Олександра Медведька.

Про це на спільному брифінгу лідерів двох фракцій сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Ми вносимо проекти постанов про звільнення міністра внутрішніх справ Цушка і генерального прокурора Медведька зі своїх посад", - зазначила Тимошенко.

"І будемо пропонувати всім політичним силам, президенту, прем"єру з урядом консенсусом внести нові кандидатури на керівників силових структур, які будуть сповідувати професійну діяльність, а не політичну і кримінальну", - додала вона.

"Ми вважаємо, що загроза настільки велика, що прийшов час президенту видати указ про підпорядкування внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ президентові", - зазначила лідер БЮТ.

За її словами, указ має бути виданий згідно із статтею Конституції, яка передбачає підпорядкування усіх "збройних угрупувань" безпосередньо президентові України.

Вона наголосила на невідкладності цього кроку, "враховуючи заяви депутатів антикризової більшості і тренування, які сьогодні проводяться публічно щодо того, яка МВС буде розганяти мирні мітинги, присвячені протесту проти збільшення тарифів", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і "Наша Україна" вимагають звільнити Цушка і Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути