четвер, 08 лютого 2018 12:32

Банкова хоче "завалити" єдиного кандидата від громадськості до складу ЦВК

Банкова хоче "завалити" єдиного кандидата від громадськості до складу ЦВК
В Адміністрації президента обговорюють, як не допустити призначення незалежного експерта Євгена Радченка (на фото) до складу Центральної виборчої комісії. Фото: Укрінформ

В Адміністрації президента обговорюють питання, як не допустити призначення єдиного кандидата від громадськості до складу Центральної виборчої комісії. Йдеться про незалежного експерта Євгена Радченка. Про це повідомляє джерело у Верховній Раді.

На наступному пленарному тижні Верховна Рада має розглянути подання на нових членів ЦВК. Президент вніс подання з чотирнадцять кандидатів, з яких парламент має призначити тринадцять. Повідомляється, що зробив це навмисно. Таким чином зможе заблокувати кандидатуру Радченка руками парламентаріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник міністра, суддя, генерал - хто претендує на крісла в ЦВК

"Моя кандидатура може бути заблокована, як і будь-яка інша кандидатура з малих фракцій. Оскільки це має бути рейтингове голосування, його результати покажуть, наскільки всій Верховній Раді вигідні незалежні громадські експерти. Якщо фракції голосуватимуть лише проти мене, це буде видно", - коментує Євген Радченко.

За його словами, представник президента Ірина Луценко повідомила, що можлива ще одна кандидатура від "Опозиційного блоку".

"До того часу, поки немає повного проекту постанови з усіма кандидатурами, важко говорити про заблокування моєї кандидатури. Під такою ж загрозою знаходяться кандидати від "Батьківщини", "Волі народу" та "Відродження".

Євген Радченко – єдиний кандидат із тих, кого рекомендувала громадськість і якого підтримали неурядові організації. Він є експертом із виборчого права, директором із розвитку Internews Україна. Був експертом Венеційської комісії та координатором офісу ОБСЄ в Україні щодо виборчого законодавства.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав Євгена Радченка кандидатом, у фаховості та чесності якого упевнений.

"Євген Радченко - один із кращих спеціалістів у галузі права та заступник командира 3-ї сотні Майдану. У бронежилеті пройшов увесь Майдан. Лише після революції я дізнався, що він - один із найкращих експертів у галузі права та Конституції. Леонтій Шипілов - людина, яка пройшла весь Майдан у Харкові та Києві. Виявив себе в найкращих рисах. Викладач Києво-Могилянської академії, науковець. Це дві людини, яких я знаю. Можу дати їм найвищі характеристики", - розповів Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Банкова хоче "завалити" єдиного кандидата від громадськості до складу ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути