Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 13:18

Балога написав Тимошенко листа

Голова Секретаріату президента Віктор Балога направив до Кабінету міністрів листа, в якому наголошує на необхідності повторного винесення на розгляд засідання уряду низки проектів актів Кабміну. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Повідомляється також, що Секретаріат президента України за дорученням глави держави проаналізував стан оформлення рішень, прийнятих на засіданнях Кабінету міністрів України за період з 18 грудня 2007 р. по 19 березня 2008 р. (235 постанов та 670 розпоряджень).

"Виявлено, що деякі з актів Кабінету міністрів України, які були прийняті на засіданні уряду шляхом голосування більшістю голосів посадового складу Кабінету міністрів, не були підписані прем"єр-міністром України і, як наслідок, не опубліковані", - йдеться в інформаційному повідомленні Секретаріату президента.

Серед таких рішень Секретаріат звертає особливу увагу на постанови Кабінету міністрів України:

"Про затвердження Порядку надання у 2008 р. спеціальних дозволів на користування надрами"; "Про деякі питання підвищення ефективності митного контролю", якою передбачається затвердження Переліку пунктів пропуску через державний кордон, що потребують першочергового встановлення у 2008 році рентгено - телевізійних скануючих систем для контролю великовантажних транспортних засобів; "Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури".

А також розпорядження уряду:

"Про заходи щодо прискорення проектування та будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва"; "Про передачу цілісного майнового комплексу навчально-спортивної бази з літніх видів спорту в м. Львові", яке розроблено на виконання указу Президента України "Про деякі питання підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу"; "Про схвалення Державної цільової програми розвитку аеропортів України на період до 2020 року".

Крім того, урядом не видано спільне розпорядження з НБУ щодо плану антиінфляційних заходів на 2008 р., який підтриманий на засіданні Кабінету міністрів України ще 22 лютого 2008 р.

Згідно з Регламентом Кабміну передбачено, що прийняті акти Кабінету міністрів прем"єр-міністр підписує в день проведення засідання. Акт, прийнятий Кабінетом міністрів з поправками, оформляється у визначений ним строк з урахуванням того, що такий акт має бути підписаний прем"єр-міністром не пізніше ніж у період до проведення чергового засідання Кабміну. В іншому разі рішення Кабміну про прийняття акта вважається недійсним, наслідком чого є повторний розгляд такого акта на засіданні Кабінету міністрів.

Ураховуючи викладене, Секретаріат президента України просить повторно винести на розгляд засідання уряду проекти зазначених актів.

Зараз ви читаєте новину «Балога написав Тимошенко листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути