Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 07:00

За відмивання 1,4 мільярда гривень дали п'ять років умовно

Колишній заступник директора департаменту "Брокбізнесбанку" Юрій Виноград отримав термін п'ять років позбавлення волі умовно. Рішення ухвалив Подільський райсуд Києва 9 січня.

Виноград визнав себе винним в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича й олігарха-втікача Сергія Курченка та у заволодінні чужим майном і приховуванні важливих документів. Також брав участь у незаконному виведенні 1,44 млрд грн із "Брокбізнесбанку" у січні 2014 року. Видавав кредити фіктивним фірмам, підконтрольним Курченку.

Виноград уклав угоду із заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком про визнання вини.

— Виноград міг дати свідчення стосовно Курченка чи його менеджерів, — говорить колишній прокурор, блогер 41-річний Сергій Іванов.

— Є така практика, коли відпускають навіть убивць, щоб свідчили проти ватажків банд. Але в цьому випадку, не знаю, наскільки це виправдано. Усе — за зачиненими дверима. Про такі кримінальні справи суспільство має право знати набагато більше, ніж ми сьогодні.

На лаві підсудних із Виноградом мали бути люди, які забезпечували роботу всієї схеми — із податкової, Нацбанку. Курченка наше законодавство теж дає змогу засудити заочно.

Не розумію, чому за чотири роки немає покараних. Януковича судять за державну зраду. А як же його економічні злочини? У нас є всі правові можливості засудити цих людей за розкрадання. Але була влаштована свідома тяганина. І це вже не повзучий, а галопуючий реванш "регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «За відмивання 1,4 мільярда гривень дали п'ять років умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути