пʼятниця, 12 лютого 2010 08:09

"Вишиванка додала б Януковичу українськості"

Автор: колаж ”ГПУ”
  Так міг би виглядати Віктор Янукович на офіційному знімку. Політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що вишиванка йому личитиме і додасть популярності на заході країни
Так міг би виглядати Віктор Янукович на офіційному знімку. Політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що вишиванка йому личитиме і додасть популярності на заході країни

Після інавгурації нового президента України його портрети з"являться в усіх державних установах. Офіційний знімок Віктора Януковича має бути епатажним і водночас простим, вважає політтехнолог 44-річний Сергій Гайдай. На цих виборах він консультував штаб чинного президента, організовував рекламну кампанію "Я — голосую за Ющенка!".

— Я сфотографував би Януковича у вишиванці, — каже Гайдай. — Вона додала б йому українськості. Наприклад, портрет Ющенка у вишиванці не потрібно було робити. Всі й так розуміють, що вона у нього в серці. До речі, якось Ющенко сказав цікаву фразу: "Юлю українкою вже не зробиш, а Януковича ще можна". Вишиванка йому пасуватиме. Популярність Януковича на Сході вона не зменшить, а Захід сприйме це, як серйозний крок назустріч.

Особистий фотограф лідера "регіоналів" 40-річний Андрій Мусієнко говорить, що для президентського портрета хотів би зробити відверте, життєстверджуюче фото:

— Якщо і буде фотошоп (зміни у зображенні за допомогою комп"ютера. — "ГПУ"), то трохи. Зніматимемо на фоні президентського штандарта, але не в студії. Хіба що привеземо студійне освітлення.

2005 року виникла проблема з портретом президента Віктора Ющенка: чи давати його обличчя, спотворене діоксином?

Спочатку продавали портрет глави держави до отруєння. Пізніше, коли він став почуватися краще, надрукували оновлений варіант.

Перші портрети президента Леоніда Кучми відрізнялися від "пізнього Кучми". Волосся на його голові з роками більшало. У народі почали говорити, що Леонід Данилович пересаджує його за кордоном. І що одна волосина коштує 10 центів.

Портрет Кучми 2000-го малював російський художник Нікас Сафронов. Він поїхав на дачу Кучми у Форос і виконав портрет на тлі державного прапора і церкви.

Юлю українкою вже не зробиш, а Януковича ще можна

— У Кучми вигідніший профіль, ніж анфас. Тому довелося прибирати зайві зморшки й деталі. В результаті вийшов  хороший, задумливий образ, — згадував Сафронов. Він автор портретів Михайла Горбачова, Володимира Путіна, Гейдара Алієва.

У Радянському Союзі були два варіанти фотопортрета Михайла Горбачова. Попервах родима пляма на голові генсека була замальована. Згодом з"явилися портрети з плямою. На Заході Горбачова одразу зображали з нею.

Зараз ви читаєте новину «"Вишиванка додала б Януковичу українськості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути