Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2007 18:16

Восковий Янукович стоїть біля Ющенка й Тимошенко

Автор: фото: phl
  Заступник директора музею воскових фігур Тетяна Суханова між копіями президента Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Віктора Януковича
Заступник директора музею воскових фігур Тетяна Суханова між копіями президента Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Віктора Януковича

У Київському музеї воскових фігур з"явився двійник прем"єр-міністра Віктора Януковича. Він стоїть поряд з фігурами президента Віктора Ющенка та лідерки БЮТу Юлії Тимошенко.

Окрім них, у музеї є воскові Володимир Ленін, Йосип Сталін, Леонід Брежнєв, Леонід Кравчук та Леонід Кучма. А також футболіст Андрій Шевченко, гімнастка Лілія Подкопаєва.

Воскова фігура прем"єр-міністра стала в музеї 61-ю. Янукович у темно-синьому костюмі, блакитній сорочці та темній краватці. На ногах — лаковані чорні туфлі.

— Ми розпочали роботу над фігурою ще в жовтні минулого року, — каже директор музею воскових фігур Олександр Сажин. Запевняє, що ніякої політики тут немає. — У нас з"являються люди, які відомі сьогодні в Україні.

Сажин стає поряд із фігурами Януковича та Ющенка. Розповідає, що зустрітися з Януковичем допомогла прес-служба політика.

— Фігура виконана за всіма антропометричними даними — пояснює. — Тут точний зріст — 192 сантиметри та відповідні параметри, — показує рукою на фігуру.

Говорить, що скульптор Сергій Ярмаков особисто робив заміри  Віктора Федоровича. Каже, що одягнено воскового Януковича в подарований ним же одяг.

Вага кожної фігури — 20–25 кілограмів

Над фігурою працювали скульптор-портретист, спеціаліст, який робить манекен, гример і пастіжор — це майстер, який займається волоссям. Іще одна людина робила очі — натуральні протези, які підбирають індивідуально в лабораторії. Волосся теж натуральне. Його можна мити, робити укладку, змінювати зачіску.

— А волосся росте? — запитують у Сажина.

— Ні, не росте, — відповідає. — Але думаю, що ми цього досягнемо,  — усміхається чоловік.

На запитання, якої фірми костюм у прем"єра, директор музею каже:

— Ми заглядали, але там немає ніяких бірочок. Але можу сказати, що прем"єр у нас модний, одяг купував не на Троєщинському ринку.

Потім розповідає, що вага кожної фігури — 20–25 кг:

— Вони важать однаково, бо всередині манекени з пап"є-маше. Через це фігури неважкі, їх можна переносити. Замовляємо в лабораторії віск, який витримує температуру до мінус 40 градусів, — додає Сажин.

Журналісти жартують, що віск для фігури Януковича привезли з пасіки Ющенка.

— Це звичайний бджолиний віск із домішками, — віджартовується директор музею.

Нам запитання, чому Тимошенко усміхається, а Янукович — ні, відповідає:

— Ми робимо найбільш характерні фігури, вибираємо для них відповідні пози, тому так вийшло.

Директор музею каже, що на відкриття фігури Януковича  запрошували прем"єра. Але через складну політичну ситуацію в країні він не зміг приїхати.

— Сьогодні вартість такої скульптури, як восковий Янукович — 7 тисяч доларів, — каже Сажин.

Янукович приїздив до Ющенка двічі

Минулого понеділка ввечері відбулася зустріч президента Віктора Ющенка та прем"єр-міністра Віктора Януковича. Загалом вона тривала більш як п"ять годин.
Після перших трьох годин оголосили, що Янукович поїхав із Секретаріату президента. Та невдовзі знову повернувся — з"ясувалося, що глава уряду їздив зустрітися із президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом. Той саме перебував у Києві. Вони мали обговорити політичну кризу в Україні. Через переговори з Ющенком зустріч із президентом ПАРЄ Янукович мусив перенести. Проте особисто поїхав його про це попросити й вибачитися.
Із Ющенком Янукович говорив до пізнього вечора. Про результати перемовин жоден із них так і не повідомив.

Зараз ви читаєте новину «Восковий Янукович стоїть біля Ющенка й Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути