середа, 05 березня 2008 17:52

Віктор Янукович виведе прихильників на майдани

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Роман Зварич розповідає, що до екс-прем’єра Віктора Януковича дуже повільно доходить його гумор. На цих словах ”нашоукраїнець” облизує палець і крутить ним у повітрі
Роман Зварич розповідає, що до екс-прем’єра Віктора Януковича дуже повільно доходить його гумор. На цих словах ”нашоукраїнець” облизує палець і крутить ним у повітрі

Минулого вівторка народні депутати запевняли, що знайшли компроміс. Обіцяли розпочати роботу в середу. Однак засідання не відбулося.

Учора спікер Арсеній Яценюк, 33 роки, зібрав лідерів фракцій для узгодження рішення. Переговори тривають до першої години. Потім до журналістів виходить Віктор Янукович, 57 років.

— Партія регіонів вичерпала резерв своїх можливостей щодо пошуку шляхів переконання помаранчевих лідерів у згубності їхньої позиції. Тепер ми звертатимемося за підтримкою до народу, — читає з аркуша лідер "Регіонів". — Нехай громадяни України скажуть, чи підтримують вони політику підписання таємних документів, які несуть загрозу розриву добросусідських відносин та стратегічного партнерства з нашим найбільшим сусідом — Російською Федерацією.

Дочитавши, Віктор Федорович іде. Перед телекамерами з"являється керівник фракції блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко, 39 років. Він каже:

— Ми здивовані таким підходом до розв"язання проблем і вважаємо, що це більше політична поза, ніж політична позиція.

Додає, що НУ-НС готовий до компромісу. Розкриває папку і зачитує проект постанови по НАТО, який був погоджений кілька днів тому. У ньому йдеться, що рішення про вступ до Північно-атлантичного оборонного альянсу приймається Верховною Радою лише за результатами всеукраїнського референдуму.

— Це і є компроміс, до якого ми були готові ще з минулої п"ятниці. Однак насправді Партія регіонів має завдання не вирішення проблеми щодо НАТО, а зміни формату коаліції, урядової кризи та розхитування ситуації в Україні під будь-яким приводом, — говорить В"ячеслав Кириленко.

За кілька хвилин його місце займає лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, 51 рік. Каже: доки керівники фракцій радилися в голови Верховної Ради, Арсенієві Яценюку принесли повідомлення. Виявилося, що НАТО не розглядатиме ближчим часом питання про приєднання України до Плану дій з набуття членства в Альянсі. Почувши це, "Регіони" попросили зробити невелику перерву.

— Вийшли на 10 хвилин і оголосили заяву, яка рубає всі канати. Для нас це було несподіванкою, — визнає Іван Кириленко.

"Нашоукраїнець" 54-річний Роман Зварич каже, що під час погоджувальної ради Віктор Янукович нібито скаржився на те, що не знає, як вийти із блокування.

— Янукович сказав: "Ви загнали нас у глухий кут і не даєте з нього вийти". Можете мене процитувати, — додає Зварич.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович виведе прихильників на майдани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути