четвер, 10 липня 2008 18:38

Відставка Тимошенко вже не загрожує

Відставка Тимошенко вже не загрожує

Резолюцію про недовіру Кабінету Міністрів парламент не ухвалюватиме. Адже, за словами міністра внутрішніх справ 43-річного Юрія Луценка, близько 20 народних депутатів від опозиції ще за кілька днів до цього вилетіли з України на відпочинок.

Навіть якби відпочивальники залишили свої депутатські картки, проголосувати ними за відповідну резолюцію парламенту не вдалося б. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що робитимуть це підняттям рук — як призначали уряд.

Ще у вівторок–середу депутатів із Партії регіонів переконували, що відставити Кабмін Юлії Тимошенко готові більшість народних обранців. Потрібна була лише згода президента Віктора Ющенка.

"Регіонали" навіть називали прізвища тих, хто може підтримати резолюцію: 222 голоси меншості доповнювали вихідці з коаліції Юрій Бут та Ігор Рибаков. Окремо — Іван Плющ, який до більшості і не приєднувався. Ще — голоси депутатів із партії голови секретаріату Віктора Балоги "Єдиний Центр" — Василь Петьовка, Ігор Кріль, Олеся Оробець, Михайло Полянчич, Оксана Білозір та Віктор Тополов. Подейкували, що до них могли б приєднатися люди в блоці НУ-НС, який контролює співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський — ще до п"яти осіб.

Близько 20 народних депутатів вилетіли з України на відпочинок

Із початку тижня Блок Тимошенко заблокував Верховну Раду. Офіційна вимога — винести першим питанням на розгляд парламенту проект змін до бюджету.

— Для всіх очевидно, що це робиться, аби мінімізувати можливість відставки уряду Тимошенко, — пояснює натомість політолог з експертної групи Creative L&B Михайло Басараб, 31 рік.

Після оприлюднення інформації про від"їзд частини народних депутатів за кордон БЮТ заявив про зняття блокування. Михайло Басараб вважає, що, ймовірно, Тимошенко домовилася з Ющенком з деяких принципових питань.

— Машина Секретаріату президента зупинилася у діяльності щодо зняття Юлії Тимошенко з посади, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Тимошенко вже не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути