вівторок, 10 листопада 2009 07:00

У шести містах за день побував Віктор Янукович

Автор: фото: Микола ВАЩЕНКО
  Лідер Партії регіонів Віктор Янукович у місті Хорол на Полтавщині передає  місцевій громаді сертифікат на засоби захисту від епідемії та розповідає про відновлення випуску в Лубнах оксолінової мазі
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович у місті Хорол на Полтавщині передає місцевій громаді сертифікат на засоби захисту від епідемії та розповідає про відновлення випуску в Лубнах оксолінової мазі

На Полтавщині з робочим візитом побував лідер Партії регіонів, керівник опозиційного уряду Віктор Янукович. Він передав жителям регіону безкоштовні марлеві пов"язки для захисту від епідемії грипу, зустрівся з партактивом та розмовляв із підприємцями. Загалом на Полтавщині лідер Партії регіонів відвідав шість населених пунктів, зокрема й підприємства, які працюють на подолання епідемії грипу в країні.

Першим був Пирятин. На центральній площі міста перед будинком адміністрації лідер Партії регіонів поспілкувався з городянами, а також передав їм машину з марлевими пов"язками для захисту від епідемії. Пирятин для "регіоналів" — одне з найдинамічніших міст країни: лише за останній місяць районна організація партії збільшилася майже вдвічі. Відтак і люди були раді гостеві, довго не відпускали його.

Наступна зупинка — Лубни, які зустріли керівника опозиції дощем. "На удачу!" — зазначив Янукович, виступаючи перед працівниками заводу "Лубнифарм". Він віднедавна, за сприяння Партії регіонів, поновив випуск оксолінової мазі. Віктор Янукович передав для жителів міста й району безкоштовні захисні маски і побував у цеху, де виробляють оксолінову мазь. "Регіонали" домовилися про поновлення її випуску, залучивши для цього інші підприємства з виготовлення необхідних компонентів для профілактичного засобу. Саме звідси мазь розходиться аптеками України.

— Трудимося в три зміни, — каже одна з працівниць, — навіть без вихідних.

Жителі Хорола й Семенівки також отримали від лідера Партії регіонів по кілька тисяч марлевих пов"язок. Під час спілкування з людьми Віктор Янукович розповів про епідеміологічну ситуацію в країні та причини, що її зумовили. Поділився планами заходів, які здійснюються Партією регіонів для попередження подальшого поширення епідемії. Серед них — виділення частини виборчих коштів на закупівлю і розповсюдження масок та оксолінової мазі. Обидва засоби виготовляють саме на Полтавщині.

Далі Віктор Янукович завітав на швейно-трикотажну фабрику "Тіко ЛТД" у Комсомольську, де щойно пошили півмільйона захисних масок.

Нова влада не руйнуватиме, а допомагатиме

— Це багаторазові маски — бавовняні, а не марлеві. Їх можна випрати, відпрасувати і знову використовувати, на відміну від закордонних, — говорить директор підприємства Сергій Спасьонов.

Його працівники — а це переважно жінки — радо зустріли керівника опозиції. Комсомольськ — це одне з промислових міст Полтавщини, що відчутно страждає від кризи та фактичного занепаду гірничозбагачувального комбінату. Янукович нагадав, що в його програмі містяться тези про підтримку бізнесу і розвиток промисловості, а також посилення зв"язків із Росією, заводи якої є споживачами продукції Полтавського ГОКу.

У Кременчуці голова опозиційного уряду взяв участь у нараді керівників місцевих промислових підприємств. Говорили про стан економіки міста — одного з флагманів української промисловості.

— Працювали здебільшого на Росію та Казахстан, а зараз із ними посварилися, і власна держава не підтримує, — каже голова правління товариства "Крюківський вагонобудівний завод" Євген Хворост.

— Обсяг виробництва впав до 45 відсотків від обсягу минулого року, — додає Геннадій Леготкін, голова спостережної ради товариства "Кременчуцький колісний завод". — Потрібно брати кредити, але ніяк — банківська система в глибокій кризі.

Віктор Янукович у відповідь відзначив, що поновлення зв"язків із Росією та Казахстаном, на які здебільшого працюють ці два підприємства — один із пріоритетів нової влади. На завершення лідер Партії регіонів підписав із територіальною громадою Кременчука в особі мера міста Миколи Глухова соціальну угоду про підтримку і співпрацю.

Після виступу на місцевому телебаченні Віктор Янукович повернувся до Києва. А Полтавщина продовжує працювати: випускати маски й оксолінову мазь для всієї країни, а також колеса і вагони для найближчих сусідів. Головне тепер — підтримка держави. З новою владою, що не руйнуватиме, а допомагатиме.

Зараз ви читаєте новину «У шести містах за день побував Віктор Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути