Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2007 16:58

В Азарова тремтіла ліва рука

На вчорашньому засіданні Кабміну не було прем"єр-міністра Віктора Януковича, 57 років. Він відбув до Республіки Алтай, що в Росії. Там продовжить реабілітацію коліна після операції, яку зробили у травні в іспанській Барселоні.

"Віктор Янукович перебуває в гірській місцевості і щодня здійснює кілометрові піші переходи. Самопочуття прем"єр-міністра добре", — повідомляє його прес-служба.

За відсутності Януковича засідання уряду відкриває перший віце-прем"єр Микола Азаров, 59 років. Своє вступне слово читає з листочка українською, постійно поглядаючи на присутніх. Російського акценту вже майже не відчувається. Лише деякі слова, як-от "вересень", Азаров вимовити поки що не може.

Він говорить, що стартувала передвиборна кампанія і це накладатиме відбиток на роботу уряду. Каже, що президент виступив із жорсткою критикою Кабміну на з"їзді "Нашої України—Народної самооборони".

— Ми завжди з великою повагою ставилися до виступів і критики президента, — читає Азаров. — Однак, на жаль, його вчорашній виступ яскраво засвідчив, що глава держави взяв на озброєння стандартні прийоми так званої опозиції і відкрито розпочав виборчу кампанію на боці своєї політичної сили.

В Азарова починає тремтіти ліва рука. Він кладе на неї праву і продовжує:

— Наш уряд значно підвищив рівень соціальних виплат, майже втричі збільшилися видатки бюджету на ці потреби. Важливо, що гроші для соціальних виплат беруться не від продажу стратегічно важливих підприємств, як це було у випадку "Криворіжсталі". Ми не продаємо народне добро. Це ресурс, акумульований реальною економікою.

У кінці виступу перший віце-прем"єр переходить до питання продажу державного майна:

— Сьогодні уряд прийме на своєму засіданні рішення щодо приватизації Одеського припортового заводу, це буде відкрита приватизація, — запевняє він.

Перед закінченням засідання Кабміну залу покидає голова Фонду держмайна Валентина Семенюк. Вона каже, що уряд затвердив умови приватизації припортового заводу. Стартова ціна становитиме 2,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова тремтіла ліва рука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути