Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 18:51

В американській газеті надрукували статтю президента України

Американська газета "Вашингтон Пост" опублікувала статтю "Грузія та ціна питання для України". Її автор — президент України 54-річний Віктор Ющенко.

Глава держави пише, що нашу державу втягнули в російсько-грузинську війну через залучення до неї базованого в Севастополі Чорноморського флоту. Називає Україну "заручником" геополітичної гри Росії.

"Трагічні події в Грузії також засвідчили відсутність ефективного превентивного механізму в ООН, ОБСЄ чи серед інших міжнародних організацій, — зазначає Віктор Ющенко. — Тому лише колективна система безпеки демократичних держав, яка уособлюється НАТО, може гарантувати національну безпеку України та інших держав".

Західні газети ще жорсткіше оцінюють можливі наслідки грузинської війни для нашої держави. Британські часописи пишуть, що Росія розпалює прокремлівські настрої в Україні та створює передумови для війни у Криму. В американських газетах йдеться про те, що Україна опиналася під загрозою через наміри Росії зупинити розширення НАТО.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко вважає, що президент хоче показати, що не боїться Росії та не збирається підкорятися їй.

— Він зрозумів: якщо Росія зможе змістити Саакашвілі, то він — наступний на черзі. Тому Ющенко хоче передати світу, що захищатиметься, — вважає Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «В американській газеті надрукували статтю президента України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути