пʼятниця, 23 березня 2018 06:25

Ющенка могли отруїти росіяни

— Пам'ятаєте отруєння Віктора Ющенка? Це все — ланки одного ланцюга, — каже лідер невизнаної Чеченської республіки Ічкерія у вигнанні 58-річний Ахмед Закаєв.

Інтерв'ю з ним вийшло на сайті "Сегодня" 21 березня.

— 2006-го Росія провела атаку на Велику Британію із застосуванням радіоактивної речовини, — каже Закаєв про отруєння поло­нієм колишнього агента ФСБ Олександра Литвиненка. Помер у британському шпиталі від променевої хвороби. — За тим, що сталося два тижні тому, теж стоїть РФ (спроба вбивства колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля, який став громадянином Великої Британії, та його доньки Юлії. — ГПУ). Інструмент, зброя, рішення застосувати її може бути прийнято з дозволу верховного головнокомандувача. Хімічна лабораторія з виготовлення отрут розташована в Санкт-Петербурзі. Вона була закрита указом президента Бориса Єльцина. Після приходу до влади Путіна відновила роботу.

5 вересня 2004 року кандидата у президенти Віктора Ющенка запросили на дачу заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка. Там були голова СБУ Ігор Смешко і нардеп Давид Жванія. Вранці Ющенко поскаржився на нудоту, головні й шлункові болі. Через хворобу скасував передвиборчі поїздки. Його доставили в австрійську клініку "Рудольфінерхаус". Установили діагноз — гострий панкреатит з ускладненнями від отруєння токсинами. Згодом повідомили про отруєння діоксинами.

— Сценарій про російський слід в отруєнні Віктора Ющенка — реальний. Це у стилі РФ, — каже публіцист, колишній командир взводу батальйону "Айдар" 44-річний Євген Дикий.

— 2004-го ходили чутки про розробників цього плану — московських політтехнологів, які тоді працювали на іншого кандидата в президенти — Януковича. Отруєння могли провести російські спецслужби — такі речі вони ­люблять робити. Путін поновив радянську практику отруєнь. Колись у такий спосіб убили Лева Ребета й Степана Бандеру (лідери Організації українських націоналістів. У першого агент КГБ вистрілив синильною кислотою, у другого — ціанистим калієм. — ГПУ).

Німеччина і Гітлер понесли відповідальність після того, як програли Другу світову війну. Як тільки Росія програє свою — її лідерів і виконавців таких злочинів теж притягнуть до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка могли отруїти росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути