Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 17:54

Юлії Тимошенко принесли дешеве зерно та порожні каністри

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Привезені соцпартією пікетувальники снідають біля Кабінету Міністрів
Привезені соцпартією пікетувальники снідають біля Кабінету Міністрів

Учора вранці під стіни Кабінету Міністрів соціалісти привели кілька сотень своїх прихильників. Керівники груп пояснювали людям, навіщо вони сюди прийшли.

— Якщо спитають, то ви — молоді соціалісти і виступаєте проти подорожчання хліба, — каже один з них. — А ви — проти інфляції та високих цін на бензин.

Люди розбирають плакати "Повернули Юлю — отримали дулю", "Поганому прем"єру...коса заважає". На одному намальована корова, вим"я якої скручене в дулю. Мітингувальники ставлять два мішки зерна. На них написано, що зерно — за мізерними цінами, а хліб — утридорога. Деякі сідають на землю. Викладають із торбин дволітрові пляшки пива, чистять варені яйця та ковбасу.

Тим часом на засіданні уряду прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко розповідає про мільйонні врожаї зерна в областях і подолання інфляції.

— Ми підняли пенсії з 1 липня, хоча й не прийняті поправки до бюджету, — каже прем"єрка. — Усі відомості передані до відділень поштового зв"язку та банків. Пенсіонери зможуть отримати гроші до 31 липня.

Додає, що при міністерстві праці та соціальної політики відкриють гарячі лінії — пенсіонери зможуть скаржитися на несвоєчасну виплату грошей.

Юлія Тимошенко розповідає про зустріч із головою російського "Газпрому" Олексієм Міллером. Каже, що домовилися про поступове підвищення ціни на газ протягом кількох років.

— Ми обговорили питання закачки газу в наші сховища, — говорить прем"єр-міністр. — До кінця року закачаємо 14,5–15 мільярдів кубометрів. Їх викупить національна акціонерна компанія "Нафтогаз" у "Газпрому". Це значить, що на осінньо-зимовий період ціна на газ залишиться незмінною.

Прем"єрка наголошує, що раніше газ закачували компанії-посередники: "РосУкрЕнерго" та "Укргазенерго". Купували його за однією ціною, а перепродували за завищеною.

Просить журналістів вийти. Соціалісти мітингують під Кабміном ще 20 хв. Махають порожніми каністрами для бензину. Жінка кричить у гучномовець, що їй соромно за владу, яка порушує питання Голодомору 1932–33 років.

Зараз ви читаєте новину «Юлії Тимошенко принесли дешеве зерно та порожні каністри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути