середа, 09 липня 2008 17:54

Юлія Тимошенко звинуватила в дорожнечі Ігоря Тарасюка

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Народний депутат від БЮТу Микола Баграєв (ліворуч) та міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський вітаються на подвір’ї Кабінету Міністрів перед учорашнім засіданням уряду
Народний депутат від БЮТу Микола Баграєв (ліворуч) та міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський вітаються на подвір’ї Кабінету Міністрів перед учорашнім засіданням уряду

На вчорашньому засіданні уряду прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко заявила, що в завищенні цін на курятину винен керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк.

Перед початком засідання у залі збираються міністри. На місце першого віце-прем"єра Олександра Турчинова сідає віце-прем"єр Іван Васюник. На його місце — президент Національної академії наук Борис Патон. Коли заходить міністр внутрішніх справ 43-річний Юрій Луценко, фотографи починають його знімати.

— Що вже сталося, що така увага до мене? — голосно каже він і червоніє.

Юлія Тимошенко запізнюється на 10 хв. Говорить, що має гарні новини. Мовляв, на Одещині зібрали понад 1,5 млн т зерна, у Криму — більш ніж мільйон. Зачитує телеграму із привітанням. Її надішлють кримчанам.

— Ми зробимо справжній прорив у розвитку агропромислового комплексу, — додає. — Але хочу повідомити ще добру новину: у червні минулого року, порівняно із червнем цього року, інфляція була у 2,5 разу більшою.

Місяць тому прем"єрка обіцяла, що в червні інфляції не буде, а ціни знизять на 0,7%. Однак подорожчання становило 0,8%.

Прем"єр-міністр переконує, що ситуація в Україні стабілізувалася.

— Але єдиний, хто веде до підняття цін — це один виробник м"яса куриці, який працює в секретаріаті Віктора Івановича Балоги, — Тимошенко натякає на керівника Держуправління справами Ігоря Тарасюка. Він є власником компанії "Миронівський хлібопродукт", що випускає продукцію "Наша Ряба".

Що вже сталося, що така увага до мене?

Міністри починають голосно сміятися. Прем"єрка усміхається.

— Ця людина на своєму окремо взятому виробництві демонструє унікальні інфляційні процеси, — каже. — Якщо ви бачите на прилавках магазинів м"ясо куриці по неадекватних цінах, то знайте, що власник цього підприємства  очолює Державне управління справами.

Іншим найбільшим власником виробництва курятини є Євген Сігал — народний депутат із Блоку Юлії Тимошенко. Йому належить підприємство, що випускає продукцію під маркою "Гаврилівські курчата".

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко звинуватила в дорожнечі Ігоря Тарасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути