Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 06:25

Україна заробила 2,5 мільярда доларів на програмуванні

— На 25 відсотків щороку зростає сектор інформаційних технологій в Україні. За 10 років збільшився вдесятеро, — каже 50-річна Олена Мініч із Міністерства економіки. — Галузь посідає третє місце за експортом — після аграрної та металургійної, конкурує з хімічною. Україна має великі шанси стати важливим центром із виробництва програмного забезпечення для всієї Європи.

Торік країна отримала $2,5 млрд від експорту ІТ-технологій.

— Україна — в п'ятірці світових лідерів із розробки та обслуговування інформаційних систем для закордонних компаній, — розповідає експерт із комунікацій в інтернеті Максим Саваневський, 37 років. — Далі її частка на світовому ринку тільки зростатиме. Великі компанії Європи та США постійно інвестують гроші та розширюють штат. Українські фахівці розробляють добре програмне забезпечення і значно дешевше, ніж західні колеги.

Багато людей переходять на роботу в сферу комп'ютерних технологій, бо зарплата навіть не найкращого програміста в рази вища за середню в країні. За останні півтора року відкрилися величезна кількість платних і безкоштовних курсів. Чимало хто навчається самостійно. Думаю, до 2020 року кількість програмістів в Україні зросте вдвічі — десь до 200 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Україна заробила 2,5 мільярда доларів на програмуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути