четвер, 29 травня 2008 18:25

"Україна може перетворитися на державу, яка не відбулася"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Нардеп із Блоку Литвина Михайло Сирота (ліворуч) і комуніст Георгій Крючков під час засідання ”Українського форуму”
Нардеп із Блоку Литвина Михайло Сирота (ліворуч) і комуніст Георгій Крючков під час засідання ”Українського форуму”

Сьогодні у столичному готелі "Національний" про нинішню політичну кризу говорили політики та громадські діячі — члени "Українського форуму".

Перед початком гостям пропонують чай, каву, пиріжки з сиром і маком. Нардеп із Блоку Литвина 51-річний Михайло Сирота просить налити йому кави. Стоячи випиває і заходить до зали.

— Щотижня їздимо по регіонах, і питання нам ставлять одні й ті ж: коли припиниться хаос у політиці й економіці? — розповідає голова "Українського форуму" 57-річний Володимир Семиноженко. — Люди зараз не те що розгублені, а звикли жити наляканими. Тому ми скликали форум, бо є загроза: Україна з держави невикористаних можливостей може перетворитися на державу, яка не відбулася.

Просить гостей виступати не більше 7 хв. Але колишньому президенту 74-річному Леонідові Кравчуку дозволяє більше. Мовляв, він і член форуму, і голова Ради старійшин.  Той виступає хвилин 15.

— Учора ми збирали Раду старійшин і дійшли висновку, що вихід із кризи ми можемо запропонувати, але влада цього не хоче, — говорить. — Влада хоче одного — влади.

Влада хоче одного — влади

Кравчук каже, що боротьба між гілками влади набагато сильніша, ніж між коаліцією та опозицією. Президента підштовхують відправити уряд у відставку:

— А в якій Конституції це передбачено? Значить натякають, що це можливо, адже змогли ж провести дострокові вибори парламенту. Тому ми вступаємо в час, коли закон діє умовно.

Каже про війну між президентом і прем"єром.

— Хіба можна й далі миритися з цією політичною порнографією? — запитує. — Люди одного табору дозволяють собі оприлюднювати в такій формі і в таких жанрах свої стосунки!

Зараз ви читаєте новину «"Україна може перетворитися на державу, яка не відбулася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути