Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 18:56

У Нових Санжарах прапори чіпляли до держаків лопат

23 серпня в Україні відзначали День державного прапора. До свята Секретаріат президента дав вказівку районним та обласним центрам закупити прапори. Висота щогли мала бути не менше як 18 м.

— Рекомендували придбати щогли зі склопластика. Він електронепровідний. Якщо поставити дерев"яні — може влучити блискавка. А полотнище — із легкої синтетичної тканини, щоб гарно розвівалося вітром, — розповідає Олександр Отич із Полтавської облдержадміністрації.

У суботу з 9.00 до райдержадміністрації в Нових Санжарах на Полтавщині сходяться люди. До селищної ради з"їхалися 50 хлопців на скутерах. На головах — пов"язки з написами "Я люблю Новi Санжари".

— Я з онуком Ванею їхатиму попереду з великим прапором. I так колоною по троє, — скликає скутеристiв на iнструктаж селищний голова Андрiй Река, 54 роки.

Збирається колона. Попереду дівчата-барабанщицi та музиканти. За ними в парадних формах зо двадцять працівників мiлiцiї, керiвники району, ветерани, молодь. Тримають прапорцi, рiзнокольоровi кульки, квiти. Ідуть до місцевого майдану Незалежності. Повз, сигналячи, проїжджають скутеристи. Глядачі зустрічають їх оплесками та вигуками. На 20-метровій щоглi поряд із пам"ятником Тарасові Шевченку — прапор 6x4 м. Його придбали в Луганську за 2 тис. грн. На двох спецiальних пiдставках — 50 прапорцiв. Композиція  обійшлася селищному бюджету в понад 5 тис. грн.

Селищний голова залишає бiля свого скутера онука. Пiдходить до мiкрофона й оголошує мiтинг вiдкритим. Звучить Гiмн України. Присутнiх вiтають представники влади.

На прохання Реки пiдприємець Сергiй Бульбаха завiз до власного магазину 150 полотнищ прапорів. Продавав по 28,8 грн. Майже всі розкупили. Чіпляли до держаків лопат та карнизів.

Зараз ви читаєте новину «У Нових Санжарах прапори чіпляли до держаків лопат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути