Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 17:22

У "Нашій Україні" побачили, як прем"єрка біжить поперед батька

У "Нашій Україні" побачили, як прем"єрка біжить поперед батька

Протягом останнього тижня триває очевидна заочна дискусія між президентом Віктором Ющенком та прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

Наприклад, глава держави заборонив говорити про перегляд цін на транзит газу українською територією. Прем"єрка ж у Брюсселі оголосила, що їх треба змінити. Як тільки вона запропонувала зменшити відсотки по кредитах на житло, Віктор Ющенко представив своє вирішення проблеми — третину вартості квартири сплачувати із Держбюджету.

— Тут видно бажання однієї та другої особи брати участь у президентських виборах, — вважає народний депутат із Блоку Литвина Олег Зарубінський, 44 роки. — Хоча є ще два роки, президентські перегони вже почалися.

Додає, що Юлія Тимошенко тягне воза в свій бік, а Віктор Ющенко — у свій. І це може призвести до протистояння в парламентській коаліції. Крім того, на кожну проблему вони дивляться з протилежних сторін. Вона схильна керувати економікою в більш ручному режимі, а президент віддає перевагу вільному ринку.

— Вони по-різному бачать економіку, хоч і говорять про єдність, — говорить Зарубінський.

Нардеп-"нашоукраїнець" 50-річний Юрій Кармазін переконує, війни між президентом і прем"єром немає. Каже, що в президентських директивах не могли виписати все, що може говорити Тимошенко у Брюсселі.

Хоча є ще два роки, президентські перегони вже почалися

— Вона висловила своє бачення, — веде далі Кармазін. — Але доки Віктор Ющенко не переговорив із Росією щодо газових питань, то прем"єр не повинна забігати поперед батька в пекло.

Розповідає, що на нарадах коаліції прем"єрка запевняла, що підтримуватиме всі ініціативи глави держави.

У БЮТі вважають, що президент ревнує і заздрить.

— Вікторові Ющенку хочеться показати, що він — перша людина в країні, — говорить нардеп-"бютівець" Сергій Терьохін, 44 роки. — Це добре, бо це двигун прогресу, от такі ревнощі. Зрозуміло, що уряд повинні критикувати, але це має давати результат. У президента є багато важелів впливу на уряд — він може зупинити будь-яке його рішення. Цим правом глава держави користувався, аж гай гудів при уряді Януковича.

"Бютівець" натякає, що їх дратують повчання президента. Додає, що президентський секретаріат не встигає за Юлією Тимошенко і лише наздоганяє її ініціативи.

— Якщо хочуть тримати темп, то мають виробляти свої. Секретаріат президента шукає стратегію до президентських виборів. Вони хочуть переобрання Віктора Ющенка, — говорить Терьохін.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" побачили, як прем"єрка біжить поперед батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути