вівторок, 12 січня 2010 08:31

У Львові президента частували пампушками

— Приходьте у дворик ратуші на свято Пампуха. О четвертій годині буде Ющенко, — закликає біля Львівської міськради чоловік у болоньєвій куртці. 8 січня тут частували пампушками.

— Шикуємося для урочистого походу містом, — командує жінка зі сцени за годину до приїзду на свято президента. — Першими йдуть звіздарі, далі пампухи, тоді вертепи.

Роль пампухів-пампушок виконують чоловіки, голова і тулуб яких заховані у великі коричневі кулі.

На площу заїжджає кортеж президента. Віктор Ющенко виходить із машини. За ним поспішають діти та дружина Катерина у білому пальті. Глава держави прямує на сцену. У дворику збираються кілька сотень людей. Жінка з червоною трояндою намагається проштовхнутися крізь натовп:

— Хотіла президентові квіточку вручити, щоб знав, як його у Львові люблять. Та де там — не доберешся!

— Сьогодні я менше всього хотів би говорити про політику, — говорить 55-річний Віктор Ющенко. — Але оскільки 17 січня таки буде, то кілька речень скажу. Зараз Україна має два вибори. У нас є хороша московська коаліція — Янукович і Тимошенко. Це повернення у болотне минуле. Другий вибір — європейський. Ми повинні пам"ятати, що ми — українці. Не малороси, не хохли. Перед нами завжди була європейська дорога.

Свято оголошують відкритим. Ющенку підносять миску з пампушками. Він пробує одну і прицмокує.

— І не боїться ж отруїтися, — жартують у натовпі.

Президент у супроводі міського голови Львова й губернатора області прямує до виходу з дворика. Його перепиняють колядники з театру-студії "Хочу". Вони чекали 2,5 год.

Доки для Ющенка колядують, охоронці нервово поглядають на годинники. Глава держави кладе в капелюх гроші. За ним і губернатор.

— Президентові сподобалося, — хвалиться 25-річна Василина Довга-Москалюк і ховає капелюх. Усередині видно купюри по 200 грн. Скільки точно наколядували — не зізнається.

— Торік ми мали їхати колядувати до Ющенка в Карпати, — каже керівник студії Ірина Швайківська, 28 років. — Але він захворів, не зміг нас прийняти. Як дізналися, що приїде на свято пампуха, вирішили, що не можемо проґавити такої нагоди.

Зараз ви читаєте новину «У Львові президента частували пампушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути