четвер, 14 липня 2011 06:00

У Іващенка підозра на онкологію

Учора Печерський райсуд залишив під вартою колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка, 54 роки. У вівторок, на попередньому засіданні, адвокати попросили суд випустити того на підписку про невиїзд.

— Якщо Іващенка не лікувати, він помре, — пояснює адвокат Борис Нечипоренко, 59 років. — 20 травня його привезли до лікарні швидкої допомоги на обстеження. За чотири дні несподівано повернули до камери. Не встигли провести всіх обстежень. Йому поставили діагноз — автоімунний тиреоїдит (запалення щитовидної залози. — "ГПУ"). Якщо при такій хворобі не приймати гормони, це обов'язково призведе до тяжких наслідків.

Дружина 53-річна Валентина Іващенко перелічує й інші його захворювання.

— У него больной позвоночник, хронический бронхит, появилась гипертония. Дерматолог обнаружил новообразования на коже и рекомендовал осмотр у онколога.

На суді екс-посадовець був бадьорий, підстрижений. У нього бліда шкіра, темні кола під очима, схудле обличчя. Головуючий на процесі суддя Сергій Вовк назвав клопотання безпідставним та відхилив його. Зобов'язав управління Держдепартаменту з питань виконання покарань обстежити Іващенка. Чергове засідання призначив на 25 липня.

— У мене є лише два альтернативні варіанти: або я тут загинаюся, або дочекаюся, коли мене вивезуть в інвалідному візку, або, не дай Боже, щось гірше, — каже з-за ґрат екс-посадовець.

Іващенко перебуває у СІЗО майже 11 місяців. Його звинувачують у завданні державі збитків на 17 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Іващенка підозра на онкологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути