понеділок, 25 травня 2009 17:02

Тягнибок балотуватиметься в президенти

— Слава Богу, що за українське слово нас уже не гноблять. Тільки "бендерівцями" кличуть. Але мені це почесно, — каже 59-річний Борис Романюк. Він одягнений у вишиванку, з-під якої просвічує тільняшка. — Холодно ж на вулиці! Ми вп"ятьох на з"їзд "Свободи" з Луганська приїхали. Квитки купували за свій рахунок.

З"їзд Всеукраїнського об"єднання "Свобода" пройшов у неділю у приміщенні "Київпроекту" на столичній вул. Хмельницького.

На сцені вивішують жовто-блакитний плакат із портретом голови проводу Організації українських націоналістів Степана Бандери. У залі близько 500 делегатів — жодного вільного місця. Багато людей стоять під стінами.

— Як і Бандера, ми повинні вбивчо діяти словом. Інакше націоналізм перетвориться на етнічний фольк, — каже член політради "Свободи", депутат Львівської облради 45-річна Ірина Фаріон. — Цього не можна допустити. Наша країна — наш дім, господарями в ньому повинні бути тільки українці.

Делегати уважно слухають. Згодом одноголосно ухвалюють рішення висунути 40-річного Олега Тягнибока кандидатом у президенти. Після старту виборчої кампанії оформлять це юридично.

— Ви тут заслухайте тернопільчан, а ми підемо на брифінг до журналістів. Ірино, ми з тобою і Олексієм підемо, — звертається зі сцени Тягнибок до членів політради, які сидять у залі.

— Зараз переламний рік, — каже на прес-конференції. — Ми виносимо національну ідею на президентські перегони й повинні її захистити. Позачергові вибори в Тернополі показали, що люди готові змінити владу.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок балотуватиметься в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути