Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 18:26

Турчинов відмовився спілкуватися з журналістами

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  ”Інформація про стан виплат потерпілим...” у руках міністра праці й соціальної політики Людмили Денисової. Засідання Кабінету Міністрів, 19 серпня 2008 року
”Інформація про стан виплат потерпілим...” у руках міністра праці й соціальної політики Людмили Денисової. Засідання Кабінету Міністрів, 19 серпня 2008 року

У понеділок після обіду відбулося позачергове засідання Кабінету Міністрів. Скликали його на вимогу президента. Він був невдоволений результатами роботи в затоплених регіонах Західної України. Наполіг, аби прем"єр вийшла із відпустки, а міністри відзвітували.

Урядовці збираються за 15 хв. до початку засідання. Міністр оборони Юрій Єхануров оголошує, що в середу вилітає до Сімферополя. Запрошує із собою колег та журналістів.

— Російські кораблі розвертати? — вигукує з кінця зали голова Держкомрезерву Михайло Поживанов, 48 років.

На засіданні головує перший віце-прем"єр 44-річний Олександр Турчинов. Він сідає у крісло глави уряду. Чому немає Юлії Тимошенко — не пояснює.

— Я не хотів би, щоб стихійне лихо ставало в центрі піар-заходів, — каже він. — Ви ж знаєте, що були спроби говорити: то митниця не розмитнює вантажі, то ще якісь проблеми. А перевірки показали, що все навпаки.

Просить міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Шандру, 45 років, розповісти про подолання наслідків повені. Той каже, що підтоплених будинків уже немає.

— У деяких пунктах ускладнилося транспортне сполучення, зокрема у Львівській та Чернівецькій областях, — продовжує міністр. — 2873 будинки відновлені, у 81 проведено капітальний ремонт. Майже вісім тисяч потребують капітального ремонту.

— А як у нас ситуація із питною водою? — запитує Олександр Турчинов.

Володимир Шандра говорить, що в 15 населених пунктів завозять воду, ліки та харчі. У день роблять понад 30 вильотів.

Перший віце-прем"єр просить виступити міністра фінансів Віктора Пинзеника. Той переконує, що грошей на ліквідацію повені виділили достатньо. Але місцева влада не встигає їх використати.

— Тобто у нас немає проблем із фінансуванням, — наголошує перший віце-прем"єр.

Міністр праці й соціальної політики Людмила Денісова додає, що першу допомогу надано 98% людей. Майже 27 тис. сімей отримали 164 млн грн другої допомоги. На третю допомогу списки лише складають.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповідає, що його підлеглі затримали мародерів. А в Чернівецькій області місцева влада продавала гуманітарне борошно комерційним структурам.

У Кравчука починають тремтіти руки

— Це ще гірше за мародерство, — обурюється Луценко. — Порушена кримінальна справа.

Олександр Турчинов запрошує до слова голову "Укравтодору" Петра Кравчука. Той кілька хвилин розповідає, скільки мостів і доріг зруйновано.

— Давайте все ж таки про те, що зроблено, бо руйнування вражаючі, — перебиває його перший віце-прем"єр.

У Кравчука починають тремтіти руки. Він каже, що відновлено 1156 км доріг та рух 125 мостами. Обіцяє, що до кінця тижня відновлять проїзд до всіх населених пунктів. Повністю дороги відремонтують пізніше.

— І ми просили б виділити з резервного фонду ще 292 мільйони гривень, — додає голова "Укравтодору".

Після кожного виступу Олександр Турчинов підбиває підсумок. Повторює цифри. Просить журналістів вийти, а міністрів на кілька хвилин залишитися. Після завершення засідання працівники прес-служби уряду кажуть, що спілкуватися із пресою перший віце-прем"єр відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов відмовився спілкуватися з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути