вівторок, 18 червня 2013 05:00

"Треба поставити владу перед загрозою двовладдя"

Партія регіонів не проти виборів мера та до Київради цієї осені. Про це заявили кілька її провідних діячів. Тривалий час перед цим провладна більшість парламенту не підтримувала призначення виборів у столиці.

— На 99,9 відсотка, виборів до Київради восени не буде, — каже політтехнолог Юрій Романенко, 35 років. — Для "регіоналів" головне — не втратити контроль над столицею. У контексті наступних президентських перегонів мер із підконтрольною йому Київрадою може заблокувати рішення центральних органів влади, дати дозвіл на проведення акцій протесту.

Київські вибори мають показати, хто має найбільші шанси виграти президентські. Усі хочуть зрозуміти це. Тому і вдаються до таких маневрів.

Як опозиція могла б добитися цих виборів?

— Заблокувати не тільки парламент, а й усі центральні органи. Щоб можновладці прийшли до тями. Потім — сформувати виборчий комітет і призначити дату перегонів. Сказати: "Не хочете голосувати у парламенті, тоді народ це вирішить у паралельних органах влади". Треба поставити владу перед загрозою двовладдя в країні.

Навіщо вибори зараз? Хіба кияни перегородили Хрещатик із такою вимогою? Ні. Виборці не бачать реальної сили, здатної захистити їхні інтереси.

Ключове питання для опозиції — як мобілізувати маси. Бо "Регіони" визнають тільки силу — йдуть на компроміс та підкорюються. Так було 2005 року, коли вони, мов зайчики, проголосували за призначення Тимошенко прем'єром.

Зараз ви читаєте новину «"Треба поставити владу перед загрозою двовладдя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути