вівторок, 22 листопада 2011 00:30

Тиждень голодують 43 чорнобильці

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Ранок 21 листопада в наметовому містечку біля обласного Пенсійного фонду в Донецьку. У великому військовому наметі гріються інваліди-пенсіонери Олександр Пащенко (ліворуч) та Віталій Корнієнко. Чоловіки  понад тиждень голодують
Ранок 21 листопада в наметовому містечку біля обласного Пенсійного фонду в Донецьку. У великому військовому наметі гріються інваліди-пенсіонери Олександр Пащенко (ліворуч) та Віталій Корнієнко. Чоловіки понад тиждень голодують

Безстрокова акція протесту інвалідів-чорнобильців триває в Донецьку. Вона почалася 14 листопада, коли пенсіонери увійшли до обласного Пенсійного фонду й залишилися там на дві ночі. 16 листопада протестувальники розбили біля будівлі фонду 20 наметів. У них живуть близько сотні осіб.

— 43 участника акции голодают седьмые сутки, — каже 52-річний Володимир Петренко. — Еще 10 человек были вынуждены прервать голодовку по состоянию здоровья. Один участник акции сейчас в больнице в тяжелом состоянии. У него кардиостимулятор стоит. Он к нам из больницы сбежал, и вот снова забрала "скорая".

Один з наметів — великий військовий. Опалюють двома печами-"буржуйками". Протестувальники збираються в ньому грітися.

— Сейчас уже организм перестроился. На третьи сутки было тяжелее, — розповідає інвалід другої групи 59-річний Петро Голованенко з міста Ясинувата. — Я готов бороться до победного конца.

У нього цукровий діабет, мав два інфаркти та операцію з видалення пухлини. Витрачає на ліки 3 тис. грн щомісяця. Із 1 листопада цього року йому скоротили пенсію з 6 тис. грн до 1240 грн.

— Я полностью разочаровался в Партии регионов, хотя являюсь ее членом. На оздоровление всех чернобыльцев страны власть задумала потратить в будущем году 50 миллионов. А на оздоровление народных депутатов — 450 миллионов, пояснює Головенко.

Учасники акції протесту сподіваються на повне виконання своїх вимог про повернення урізаних пільгових пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень голодують 43 чорнобильці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути