вівторок, 26 лютого 2013 05:45

Тимошенко виписують з лікарні

Лікувати екс-прем'єра 51-річну Юлію Тимошенко в стаціонарі немає необхідності. Такий висновок зробила спеціальна комісія Міністерства охорони здоров'я. Її створили 30 січня цього року. До складу входять восьмеро лікарів. Серед них двоє завідувачів кафедр медичних університетів.

— За період понад дев'ятимісячного перебування у лікарні Тимошенко пройшла чимало фізіотерапевтичних процедур, — поширила висновок комісії прес-служба Мінохорони здоров'я. — Терміни проведення реабілітаційних заходів вже давно вичерпані. Наслідки такого лікування можуть мати і зворотний ефект. Комісія врахувала позитивні досягнення реабілітаційного курсу, визнані українськими і німецькими лікарями. Встановила, що Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

Тимошенко почувається дедалі гірше, розповідає нардеп від "Батьківщини" 55-річний Сергій Сас, який регулярно провідує екс-прем'єра.

— Людина півтора року не була на сонячному світлі, живе в умовах постійного стресу, пересувається виключно на ходунках, уже вісім місяців перебуває у клітці два на півтора метра, — каже. — Це не лікування, а, швидше, катування. Зараз виникла загроза не лише для її здоров'я, але й для життя.

— Лікуванням Тимошенко займалися фахівці німецької клініки "Шаріте", — каже адвокат екс-прем'єрки 51-річний Микола Сірий. — Тож і висновки, чи залишати її в лікарні, чи повертати до колонії, треба робити їм.

Німецькі лікарі виявили бажання зустрітися із Тимошенко 23 лютого і взяти участь у засіданні комісії. Пенітенціарна служба пообіцяла забезпечити умови для цього 25 лютого. Однак ті не приїхали.

Після виписки Тимошенко має повернутися до в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виписують з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути