середа, 20 травня 2009 17:33

Тимошенко вимагає відставки Єханурова

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прем’єр Юлія Тимошенко та міністр оборони Юрій Єхануров перед початком учорашнього засідання Кабміну
Прем’єр Юлія Тимошенко та міністр оборони Юрій Єхануров перед початком учорашнього засідання Кабміну

На вчорашньому засіданні уряду прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко звинуватила в корупції міністра оборони Юрія Єханурова, 60 років. Підставою стала доповідь Контрольно-ревізійного управління.

Його голова Микола Сивульський 40 хв. розповідає про виявлені порушення. Зокрема, про передачу землі від Міноборони приватним власникам, зловживання з харчуванням солдатів, закупівлею палива.

Єхануров пояснює, що жодного метра землі з власності міністерства не передано. Пропонує розібратися по кожному пункту звинувачень. Мовляв, якщо є порушення, то винних покарають. Але додає, що більшість звинувачень надумані.

— Передайте в Генпрокуратуру ці матеріали. Їхній підхід інший — там будуть дивитися по закону, бо там кандидатів у президенти немає, — каже Єхануров до Тимошенко. — Нікого ж тут не цікавить суть питання, ви вже дали всі оцінки.

Тимошенко розгнівано дивиться на нього.

— Юлія Володимирівна, я вас прошу, я розумію ваші емоції і те, що ЗМІ тут, вам необхідно все це подати... — продовжує Єхануров. — Але, будь ласка, стримайтеся, нехай Сивульський про все доповість, я відповім і потім будемо приймати рішення. Не треба ламати тут комедію.

Мамуля папе позвонили из минжкх Украины и предложили должность зама

— Це ви, Юрій Іванович, будете ламати комедію, коли будете відповідати перед силовими органами! Прошу підбирати слова на засіданні уряду, — відповідає прем"єр і стукає кулаком по столу.

Тим часом міністр соціальної політики Людмила Денісова, 48 років, отримує СМС. Пише їй "Леночка": "Мамуля папе позвонили из минжкх Украины и предложили должность зама :) Он спрашивает, соглашаться ли ему. Сказали после обеда ответить".

Доньку міністра звати Олена Денісова. Їй 23 роки. Вона — начальник Держінспекції з контролю за цінами в Криму. А чоловік міністра — 47-річний Олександр Денісов — колишній військовий прокурор. Денісова озирається, чи ніхто не бачить і щось відписує. Додає до повідомлення смайлик і відсилає. У цей момент Юлія Тимошенко говорить:

— Я сьогодні надішлю на ім"я президента свій лист, додам усі акти, які в нас є, із проханням — подати подання у Верховну Раду на звільнення міністра оборони.

— Вина Міністерства оборони полягає в тому, що це передвиборний період, шановні друзі, і нікуди від цього не дінешся. І команда, яка дана щодо накату, вона йде, — відповідає Юрій Єхануров.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає відставки Єханурова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути