Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 03:30

Тимошенко так і не пустили за кордон

Учора екс-прем'єр Юлія Тимошенко прийшла на 17-й допит до Генпрокуратури.

— Люди думали, що обрали президента, а обрали соковижималку: цитрус-прес, — каже 50-річна Юлія Тимошенко. — Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв перераховує у свої приватні компанії бюджетні кошти. Частину українців закріпили за Клюєвим, щоб він їх оббирав. Віце-прем'єр із питань Євро-2012 Борис Колесніков удвічі підвищив вартість об'єктів Євро. За ним закріпили іншу частину людей. Ще частину — за олігархом Дмитром Фірташем. У кожного свої раби.

Тимошенко запитують, чи вона зробила все можливе для того, щоб отримати дозвіл поїхати на конференцію до Брюсселя. Першого разу слідчий їй відмовив, бо не переклала українською запрошення. Другого — бо запідозрив, що Тимошенко не повернеться в Україну. У столицю Бельгії мала летіти в середу 2 лютого.

— Усе переклали, усе зробили, як вони хотіли, — говорить Юлія Володимирівна. — Але дозволу не дали. Позбавляють мене права виїжджати для того, щоб налагоджувати комунікації з Європейським Союзом.

В Європі не схвалюють дії влади стосовно Тимошенко.

— Той факт, що їй було заборонено приїхати, звичайно, є неприпустимим, — сказав учора міністр закордонних справ Швеції 61-річний Карл Більдт. — Це не було б можливим у жодній європейській країні. У політиків Європи є серйозні питання до справи проти Тимошенко. Я маю підозри стосовно її політичного підґрунтя.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко так і не пустили за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути