Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 07:45

Тимошенко роздала ордери на квартири міліціонерам

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час вчорашнього засідання уряду вручила 36 ордерів на помешкання працівникам апарату Міністерства внутрішніх справ
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час вчорашнього засідання уряду вручила 36 ордерів на помешкання працівникам апарату Міністерства внутрішніх справ

Учора на засідання уряду прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко запросила міліціонерів. Мала їм вручати ордери на квартири. Запросила й будівельників, які продаватимуть державі помешкання.

— Віддаємо елітне житло, як соціальне. А що ж робити? — каже один із запрошених власників будівельної компанії.

Урядовці збираються у великій залі. Один із фотографів підходить впритул до голови Держкомітету з підприємництва 56-річної Олександри Кужель і намагається її сфотографувати.

— Ох уж ці папараці. Дєвушку знизу фотографувати не можна! — обурюється. — Да, ладно, сонечко, я шучу. Мене вже можна, я — не модель.

Тимошенко заходить до зали із першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим. Вони перемовляються й усміхаються.

Прем"єр говорить, що планує давати гроші будівельній галузі. На це вже виділили 2 млрд грн. Каже, що будівельники не мають обігових коштів, тому недобудовують житло.

— П"ять з половиною тисяч сімей отримають житло, — обіцяє. — Робимо це в умовах, коли бюджет вчасно не наповнюється. Він потребує, вибачте за слово, креативних програм.

Квартири державі продали за 6900 гривень за квадратний метр

Глава уряду вручає 36 ордерів на квартири у місті Боярка під Києвом працівникам апарату Міністерства внутрішніх справ. Кожному дають букет гвоздик.

— Я бачив свою двокімнатну квартиру, — каже 40-річний Сергій.Можна в"їжджати.

Юлія Тимошенко почала роздавати ці квартири ще в п"ятницю. Тоді ордери отримали 75 міліціонерів. Уряд викупив ці помешкання в компанії "Міськбудінвест", що належить депутату Київради "бютівцю" Володимирові Дроботу. Державі квартири продали по 6,9 тис. грн за кв. м. Хоча тиждень тому прем"єрка запевняла, що не купуватиме житло дорожче ніж 4,2 тис. грн.

— Не справа уряду купувати квартири за гроші держави, — каже в коридорі Кабміну заступник глави Секретаріату президента 49-річний Олександр Шлапак. — Кошти вливатимуть у будівництво — це плюс. Але квартирами забезпечать усього п"ять тисяч людей. У квартирних чергах — 1,2 мільйона сімей. Службове житло не можна безкоштовно роздавати. За законом, міліціонерам потрібно за нього багато років відпрацювати. А уряд пішов найпростішим шляхом. Роздати квартири на мільярд гривень — це популізм.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко роздала ордери на квартири міліціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути